Yağ Yaktıran Tilya Kürü

tilya-cayi

Yağ Yaktıran Tilya Kürü Nedir? Yağ Yaktıran Tilya Kürü Nasıl Hazırlanır? İbrahim Saraçoğlu Tilya Kürü Gerçekten Zayıflatıyor Mu? Tilya Kürü Tarifi Nedir? Tilya KÜrü Nasıl Uygulanır? Tilya Kürünün Malzemeleri Nelerdir? Yağ Yakma Hormonu Nedir? Tilya Kürü Ne Kadar Süre İçinde Sonuç Verir? Tilya Kürünün Zararları Nelerdir?

Yağ deyince herkesin durup bir düşündüğünü, çoğu zaman da aklına “fazla kilo” gibi şeyler getirdiğini biliyoruz. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var. Vücudunuza dahil ettiğiniz yağlar doğal ve dozunda olduğu sürece hiçbir sıkıntı yok. Kızartma ya da işlenmiş yağlı besinleri tükettiğiniz sürece problem var demektir. Oysaki balıktan alacağınız omega ve avokadodan alacağınız doymuş yağ size zarar değil fayda sağlayacaktır. Ancak her şeyde olduğu gibi bu yararlı yağların bile miktarına dikkat etmek gerekiyor.

Tüm uzmanlar insülin seviyesini kontrol etmenin yağ yakmada anahtar rol oynadığı konusunda hemfikirdir. İnsulini yükseltmeyen hormonal bir ortam yaratmak yağ yakmanın asıl sırrıdır. İnsülin ve karbonhidratlar ruh eşidirler ve birbirleri için yaratılmışlardır, kan şekeri arttığı zaman insülin de yükselir. Bir dilim pizza veya havuçlu kek yediğinizde insülin hemen ortama gelir. Ve insülin bir şeyi çok iyi yapar: Yağ depolamak.

Tilya Kürü Nedir?
Vücuttaki yağların yakılmasındaki en önemli faktör metabolizma hızıdır. Metabolizması yavaş çalışan kişilerde yağlanma büyük ölçüde meydana gelmektedir. Vücutta biriken can sıkıcı yağların erimesi için diyet listeleri tek başında yeterli olmamaktadır. Diyet listesinin metabolizma hızlandırıcı besinlerden oluşması gerekmektedir. Diyet listesi haricinde yağ yakmak için ise çeşitli detoks tariflerinden faydalanabilirsiniz. Doğal besinlerle hazırlanan kürler ve detoks tarifleri, metabolizma hızını arttırarak yağ yakmanızı sağlamaktadır.

Bunu da oku :  Kış diyeti incecik yapıyor!

Özellikle bitkisel tedavi uzmanı olarak tanınan Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu‘nun çok sık önerdiği Tilya kürü, bir anda zayıflama ya da forma girmek isteyen herkesin hayatında yerini aldı. Bu isimle ondan bahsettiğimiz de birçok kişi tanımıyor fakat o aslında ıhlamur çiçeğine verilen başka bir ad. Yani buradan da anlayacağınız üzere bu muhteşem karışımını içerisinde herkesin yakından tanıdığı kurutulmuş çiçekli ıhlamur bulunuyor. Hatta bulabilirseniz taze ıhlamur çiçeğini de bu karışım için kullanabilirsiniz. Bu kürün içerisinde şifa kaynağı olarak bilinen kış aylarında çok tercih ettiğimiz kuşburnu ve yine sindirim sistemimize büyük destek sağlayan doğal bitkilerden biri olan altın otu da bulunuyor. Hepsinin birbirinden güzel faydaları bulunan bu üç bitki bir araya gelince de tam bir şifa deposu ortaya çıkıyor. İnternet üzerinde son zamanlarda çok sık karşımıza çıkan bu ürün en önemli özelliği metabolizmayı hızlandırma su ve yağ yakımına katkı sağlaması. Günde iki üç defa olacak şekilde bir ay boyunca bu kürü tüketenlerin çok ciddi miktarda kilo verdikleri biliniyor. Hatta kullanan yorumlarına göre ayda 4 ile 8 kilo arasında vermek mümkün.

Bunu da oku :  Diyet sürecinde yapılan hatalar

Tilya kürü için gerekli malzemeler:

  • 10 gram ıhlamur (Yaklaşık 1 tutam)
  • 10 gram kuşburnu (12-14 adet arası)
  • 5 gram altın otu (Yaklaşık 1 tutam)
  • 750 ml. su

Tilya kürü yapılışı:
Suyu temiz bir demliğin içerisine koyun ve daha sonra ocağa alarak iyice kaynatın. Su iyice kaynadıktan sonra içerisine kuşburnu, ıhlamur ve altın otu ekleyerek bu şekilde 10 dakika daha kaynamaya bırakın. Süre dolduktan sonra çayı ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin. Çayınız ılındıktan sonra içindeki taneleri bir süzgeçle ayırarak afiyetle tüketebilirsiniz. Eğer çayı şekersiz olarak tüketemiyorsanız içine bir miktar bal eklemenizde yarar var. Ancak küçük bir dipnot şekersiz tüketmek daha sağlıklı.

Tilya Kürünün Faydaları Nelerdir?
Tilya kürü vücutta bulunan fazla yağların yakılmasını sağlamaktadır. En temel faydası kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Özellikle göbek ve basen bölgelerinde biriken yağlar, bu kür kullanıldığında çok daha hızlı bir şekilde erimektedir.

Tilya kürünün en büyük avantajı kısa sürede sonuç vermesidir. Düzenli kullanımla birlikte sonuç alınan kür, bayanların daha kolay zayıflamasını sağlamaktadır.

Kış mevsiminde bitki çayı olarak kullanılan kuşburnu ve ıhlamur, tilya kürü olarak hazırlandığında da aynı görevi görmektedir. Bilhassa soğuk algınlığına dayanan gribal enfeksiyonlar için tilya kürü şifa kaynağıdır.

Bunu da oku :  Çay ve kahve MRSA taşıma riskini azaltıyor

Tilya Kürü Ne Kadar Süre İçinde Sonuç Verir?
Gün içinde en fazla 1 litre tüketilmesi uygun olan tilya kürü düzenli olarak kullanılmalıdır. Her gün 750 ml kullanıldığında bir ay içinde yaklaşık 5 kilo zayıflamayı sağlamaktadır. 6 ay gibi uzun vadeli kullanımlarda ise en az 15 kilo vermenize yardımcı olacaktır. Tilya kürünü kullanırken her bünyede farklı sonuçlar doğurduğu unutulmamalıdır.

Tilya Kürü Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Tilya kürünü hazırlarken bitkilerin dengeli olarak konulması gerekir. Aksi halde ihtiyaç duyulan enerji alınmayacaktır. Kürü hazırlarken altın otu, diğerlerinin yarısı kadar kullanılmaya özen gösterilmelidir. Fazlası metabolizmanın aşırı hareketlenmesine neden olur.

Tilya Kürünün Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?
Vücudun yağ yakımını hızlandıran tilya kürü, ihtiyaç duyulan enerjinin kazanılmasını sağlar. Metabolizmanın hızla çalışmasını sağlayan bu kür, zayıf bünyelerin kendini daha iyi hissetmesini sağlamaktadır. Tilya kürünün zararları bünyeye göre değişkenlik göstermekle birlikte alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ihlamura, kuşburnuna ve altın otuna alerjisi olan kişiler kesinlikle tilya kürünü kullanmamalıdır. Alerji dışında vücuda zarar verme ihtimali oldukça düşük olan tilya kürü, aşırıya kaçıldığında mide krampları, ishal ve uykusuzluk gibi olumsuz sonuç doğurabilir.

5/5 - (4 votes)
(Toplam 19 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment