Refleksoloji

ayak-masaj

Reflexology-Refleksoloji
Refleksoloji masajı hem ayak hem de tüm beden için çok etkili bir ayak masajıdır. Özellikle ayaklardaki refleks noktaları vücuttaki diğer organları temsil eder. Bu bağlantılar enerji kanallarıyla, zone’larla(bölgelerle) veya meridyenlerle birbirine bağlıdır. Vücutta herhangi bir hastalık veya bir dengesizlik oluştuğunda, karşılığı olan enerji kanalı tıkanır ve refleksoloji masajı bu tıkanıklığı açmayı hedefler, enerjinin tekrar akmasını sağlar ve böylelikle vücudun doğal dengesini korur-sağlar.
Refleksolojistler ayağı vücudun aynası olarak görürler. Sağ ayak vücudun sağ tarafını, sol ayak ise vücudun sol tarafını temsil eder. Aynı zamanda her organın temsili noktaları da mevcuttur
Ayaktaki refleks noktalarındaki hassasiyet, hastalığın veya olabilecek hastalığın habercisidir. Bu noktaya refleksoloji ayak masaj teknikleri uygulandığında, vücut kendini onarması için ve hastalıkları önlemek için kendini uyarır ve güçlendirir.Alttaki görüntüyü büyütün ve organlarımızla ayaklarımız arasındaki inanılmaz ilişkiyi gözden geçirin.

Refleksoloji Tarihi

Refleksoloji masajının tarihi ortalama 5000 yıl öncesine ,Mısır firavunlarına kadar uzanmaktadır. Tarihte Refleksoloji’nin Hindistan’da ,Japonya’da ,Çin’de ve hatta Amerika’nın yerli Kızılderili medeniyetlerinde bilindiği ve uygulandığı belgelenmiştir. Refleksoloji masajını çok sonra, 1900’lü yıllarda, Dr.William Fitzgereld yeniden keşfetmiştir. Dr.Fitzgerald Refleksoloji’yi, bir çeşit ağrı kesme yöntemi olarak kullanmıştır. Geçen zamanda, Amerika kıtasından dünyanın dört bir köşesine yayılan Refleksoloji masajı ve tekniği, ayaklardaki belli refleks noktalarının bulunmasıyla yavaş, yavaş bugünkü halini almaya başlamıştır.
Refleksoloji masajı, ayaklara uygulanan özel ovma hareketleriyle ,vücudun belli-başlı bölgelerinde bloke-tıkanma olmuş enerjiyi çözerek, bedenin kendi kendisini iyileştirme gücünü harekete geçirmesi olarak tanımlanır. Refleksoloji masajı öncelikle denge sağlayan bir uygulamadır-terapidir .Refleksoloji Terapisi kişinin kendisini öncelikle fiziksel, duygusal ve ruhsal bakımdan iyi hissetmesini amaçlar ve kişiye doğal yaşan dengesi kazandırır. Refleksoloji ,bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine ayna gibi karşılık gelen refleks-uyarı noktalarının ayaklarda olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır. Refleksoloji masajı, çok özel el ve parmak teknikleriyle bu refleks noktalarına baskı ve ovma ve uyarma yoluyla uygulanır.
Refleksoloji masajının ilk amacı dolaşım ve lenf sistemi üzerindeki problemleri düzelterek vücudun doğal dengesinin yeniden sağlanması ve toksinlerin atılmasıdır. Bunu takiben ,vücudun kendini iyileştirme mekanizmasının aktive olmasıdır.
Refleksoloji masajı, hem hastalıklardan korunma, hem de oluşan problemlerin hafifletilmesi açısından uygulanmaktadır.
Refleksoloji masajı aşağıdakiler de dahil pek çok durumda yardımcı olabilir ,
1) Stres, yorgunluk, migren, baş ağrısı
2) Kadın hastalıkları, regl sorunları, idrar kaçırma
3)Kabızlık, hazımsızlık, sırt ağrısı, romatizma, siyatik, eklem iltihaplanmaları, sinüzit, astım ve prostat sorunları.
4) Serebral Palsy (CP), Mental Motor Retardasyon( MMR), Kas hastalıkları, Hemipleji (Felç), Epilepsi
5) Konuşma bozuklukları, Algılama ve dikkat eksikliği
Tedavi sırasında,
• Rahatlama, konfor ve huzur hissi
• Esneme, uyuma ve dolayısyla bu rahatlamayı gösterir.
• Yorgunluk
• Rahatlamanın sonucu olarak vucüt ısısında hafif azalma
• Karıncalanma hissi ve yorgunluk toksinlerin serbestleşmesi ve vücuttaki enerji bloklarının temizlenmesinden kaynaklıdır.
Tedaviden sonra,
• Stres azalır
• Derin rahatlama hissedilir
• Dolanım rahatlar
• Dinamik denge artar
• Vücut enerjisi yeniden canlanır.
podyart.com

(Toplam 1 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment