Akik Taşının Faydaları

akik-kolye-ucu

Akik Taşının Ruhsal Faydaları
Biraz önce Akik taşından bahsederken 2 önemli görevi olduğuna değinmiştik. Bunlardan ilki akik taşının stres üzerindeki, önleyici ve yatıştırıcı etkisidir. Sinirleri yatıştırma özelliği ile akik taşı insana hoşgörülü olmayı, iyimser yaklaşımı ve özellikle yüzük olarak kullananlar için ise kişinin kendisine olan güvenini artırıcı olma özelliği ile büyük önem taşımaktadır.
Ayrıca dünyevi başarıyı ve beşeri meşgaleyi de simgeleyen akik, insan üzerindeki negatif enerjiye karşı bir koruma kalkanı olarak da yitirilen veya azalan cesaret üzerinde de oldukça etkileyici ve tetikleyicidir.

Önemli bir diğer özelliği de insan vücudundaki fazla enerjiyi boşaltmasıdır.
Vücuttaki fazla enerjiyi attığı gibi vücudun enerjisini de tazeler bir özelliğe sahiptir. Vücudun gergin olan kısımlarında oluşturduğu sıcaklık hissi ile rahatlatıcı etki sağlar.

İnsanlar arası sosyalleşmeyi kolaylaştırıp çevrenizdeki tanıdığınız veya tanımadığınız insanlar ile de daha uyumlu yaşamanıza ve diyaloglar kurmanızda da yardımcı olur. Ayrıca akik takan bir kişinin, zahmet çekmeden dostluklar kuracağına da inanılır.
Son olarak da akik taşı, ileriyi görme, geniş açıdan bakabilme yeteneği verirken çevrenizde de etkili sözler sar etmenize yardımcı olarak önemli bir etki oluşturur.

Akik Taşının Fiziksel Faydaları

Akik taşı, kişinin bedeni ile temas halinde bulundurulması ile etkilerinin daha fazla olacağına inanılmaktadır. Bu ek bilgiye de tekrar değindiğimize göre akik taşının bir kaç fiziksel faydasını sizlerle paylaşalım;

Akik taşı, ağrıları gidermek için kullanılabildiği gibi dişleri ve kemikleri güçlendirerek onları koruyucu bir etki sağlamaktadır.
Cilt hastalıklarına da iyi geldiği düşünülen akik taşı, iradeyi güçlendirerek damarlarınızı kuvvetlendirmektedir.
Ayrıca akik taşı vücuttaki gazın giderilmesinde de yardımcı olduğu gözlemlendiği gibi cinsel organlar ve cinsel güç için de faydalı olduğu söylenmektedir.

Bunu da oku :  Tıbbın yeni mucizesi: Acı biber

Son olarak halk arasındaki yaygın bir inanışa göre de hamile kadınlarda hem anne için hem de bebek için olumlu etki uyandırdığı söylenmektedir. Özellikle hamile kadınlar için tavsiye edilir bu taşın üzerinde muhafazası.

(Toplam 21 defa izlendi, bugün 2 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment