Aragonit Taşı

aragonit-sifa-tasi

Yapısı bakımından kırılgan ve işlenmesi zor bir taş olan aragonit taşı, yaklaşık 2,7 milyar yaşındadır. Britanya, Namibya, Fransa, Brezilya, Meksika, Avusturya, Sicilya ve İspanya’nın Aragon kentinde çıkarılan aragonit taşı, birçok özelliğe ve şifa gücüne sahip değerli taşlardan biridir. Türkiye’de Toros Dağları’ndan çıkarılan ve genellikle takı yapımında kullanılan aragonit taşı doğada, kahverengi, sarı, mavi, yeşil, altın sarısı ve beyaz renklerde bulunur.

Aragonit Taşının Özellikleri
Kullanacak kişiye özel olarak uyumlanan aragonit, bütün burçlarla uyumluluk gösteren bir taştır. Özellikle, başak, oğlak, kova ve aslan burçlarıyla uyumlu olan aragonit, şifa veren değerli taşlardandır. Aragonit taşı, fiziksel olarak kişiyi rahatlatan, psikolojik sebeplerden kaynaklanan spazmlar ve sinirsel tikler ile mücadele etme özelliğine sahiptir. Bedenin içine odaklanarak topraklama yapan dengeleyici bir taş olan aragonit, ruhsal gelişimi dengeler. Sakinleştirici özelliği de olan bu taş, titreşimleri yüksek bir ruhsal düzeye çıkararak, fiziksel bedene enerji verir ve bedeni meditasyona hazırlar.

Psikolojik anlamda birçok özelliği olan aragonit taşı, toprak ve kök çakralarını dengeleyerek, insanların toprakla olan ilişkilerini derinleştirmektedir. Kabullenmeyi ve sabretmeyi de öğreten aragonit, aşırı duyarlılıkla mücadele eder. Aşırı duyarlılık sahibi insanlar kendilerini en çok yıpratan insanlardır. Aragonit taşı da kendini yıpratan insanlar için boş vermeyi kolaylaştırmaktadır. Ayrıca konsantre olmaya yardımcı olduğu gibi zihne hoşgörü ve esneklik kazandırır. Sorunların nedenlerini ayrıntılı olarak düşünmeye yardımcı olan aragonit, duygusal stres ve öfke ile mücadele ederek, destek ve kuvvet sağlar. Bütün şifalı taşların özelliklerini içinde barındıran aragonit taşı, kalsiyum karbonat esaslı bir taştır. Ayrıca diyet yapan kişileri uzun süre tok tutan ve az yemek yemelerini sağlayan bir özelliğe de sahiptir.

Aragonit Taşı Nasıl Anlaşılır?
Aragonit taşını genellikle elinize aldığınızda, görünümünden sahte ya da gerçek olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer bu yöntemle anlaşılmıyorsa, birkaç basit yöntemle sahte ya da gerçek olduğunu anlayabilirsiniz. Öncelikle her değerli taşın olduğu gibi aragonit taşının da imitasyon ürünleri piyasa da bulunmaktadır. Oldukça ucuz olan bu imitasyon taşlar, değerli taşların rengine boyanarak satılmaktadır. Fakat iç kısımları değerli taşlar ile aynı renkte değildir. Aragonit taşını bir çakmak yardımıyla ısıtın. Taş ısıtıldıktan sonra eğer taş sahte ise boyası yanar ve taşın kendi rengi ortaya çıkar. Ancak ısıtma işlemini çok yüksek ısıda yapmayınız. Çünkü ametist gibi bazı değerli taşlar yüksek ısıya maruz kaldığında renk değiştirebilmektedirler. Aragonit taşının sahte olup olmadığını anlamanın bir diğer yöntemi de aragonit taşından küçük bir parça kırarak, iç ve dış renginin aynı olup olmadığı kontrol edilebilirsiniz. Her iki işlemi de denedikten sonra taşınızın içinin ve dışının aynı renkte olduğunu görürseniz, taşınız yüksek ihtimalle gerçek, orijinal bir taştır. Ancak bazı imitasyon ürünler, ucuz taşın tozları ile boyanıp, preslenmişse de iç ve dış rengi aynı olabilir ya da ısıya maruz kaldığında boyası akmayabilir. Kaliteli imitasyon ürünü olan bu taşların sahte ya da gerçek olduğunu kesin olarak öğrenebilmek için üniversitelerin arkeoloji ya da biyo enerji bölümlerinde test yaptırabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
(Toplam 13 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment