İngiliz Tuzu ve Faydaları

tuz-maskesi

İngiliz Tuzu ve Faydaları
Epsom tuzu da denilen İngiliz tuzu, adını İngiltere, Surrey’de bulunan bir tuzladan almakla beraber, aslında bir tuz değil, magnezyum ve sülfattan oluşan bir mineraldir. Görünüşü tuza çok benzeyen İngiliz tuzu, aslında çok eskiden beri bazı hastalıkların tedavisinde kullanılagelmiştir. İngiliz tuzunun sağlık üzerinde birçok yararının olmasının yanısııra güzellik, ev bakım ve bahçe bakımı gibi alanlarda da kullanımı yaygındır.

Yapılan çalışmalar, bu tuzun cilt tarafından tamamen emildiğini göstermektedir. Bu yüzden İngiliz tuzu banyosu, bu tuzdan maksimum yararlanmak için kolay ve ideal bir yoldur. Magnezyum, vücutta 235’in üstünde enzimi düzenlemek, inflamasyonu azaltmak,kas ve sinir sistemini düzenlemek ve damar sertleşmesini önlemek gibi birçok görevde rol alır. Sülfat ise besinlerin emilimini arttırmaya, toksin atmaya ve migrene bağlı baş ağrılarını azaltmaya yardımcı olur.

İngiliz Tuzu Sağlık Açısından Nerelerde Yararlıdır?
İngiliz tuzunun mucizevi etkisi aslında yüzyıllardır bilinmekte. Diğer tuzların aksine vücudu, beyni ve ruhu dinlendirici bir etkiye sahip. Sayısız faydası var ancak sinir sistemini sakinleştirmek, cilt problemlerini iyileştirmek, sırt ağrısını ve kas ağrılarını dindirmek, kas gerginliğini atmak, kesikleri iyileştirmek, soğuk algınlığı ve tıkanlıklığı gidermek ve vücuttaki toksinleri atmak ilk akla gelenler. Stres ve strese bağlı gerginliklerden kurtulmanın en kolay yolu, içine birkaç kaşık İngiliz tuzu atılmış sıcak su dolu bir küvete uzanmak! Peki güzelliğimizi İngiliz tuzuyla nasıl koruyabiliriz?

Bunu da oku :  Parfüm Sıkarken Kaçınmanız Gereken Hatalar

1. Toksinlerden Arının
İngiliz tuzunun içerisinde yer alan sülfat, hücrelerdeki zararlı toksinlerin ve ağır metallerin vücuttan atılmasını sağlar. Cildimiz esasında oldukça geçirgen bir yapıya sahiptir ve banyo suyunuza katacağınız doğru mineraller, vücutta ters bir geçiş etkisi yaratarak cildinizdeki tuzu, ve bununla beraber zararlı toksinleri dışarı atar.
Detoks banyosu yapmak için haftada en az bir kez banyo suyunuza iki fincan İngiliz tuzu ekleyip 10 dakika kadar bu suyun içinde kalmak yeterli.

2. Ölü Hücrelerden Arının
Ölü hücrelerden vücudunuzu arındırıp yepyeni bir cilde kavuşmak için, haftada bir kez bir avuç İngiliz tuzunu bir yemek kaşığı zeytin yağı ile karıştırıp nemli cildinize ovalayarak sürün. Daha sonar iyice durulayın. Bu cildinizin arınıp yumuşamasını sağlar.

3. Besin Detoksu
Gerekli durumlarda ve doğru dozda kullanılan İngiliz tuzunun lavman etkisi vardır. Kabızlık sorunu yaşıyorsanız veya detoksa başlıyorsanız kullanabilirsiniz ancak sakın unutmayın, her şeyi olduğu gibi İngiliz tuzunu da kullanmadan once mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

4. Arındırıcı Yüz Yıkama Jeli
Yüzünüzü aynı anda hem temizleyip hem peeling uygulamak ister misiniz? Yüz yıkama jelinizin içine yarım çay kaşığı İngiliz tuzu karıştırın. Cildinize nazikçe sürün ve soğuk suyla durulayın.

5. Siyah Noktalardan Arının
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı İngiliz tuzu ve üç damla tentürdiyot ekleyin. Bu karışımı pamukla siyah noktaların üzerine sürün.

Bunu da oku :  Cilt bakımında doğrular ve yanlışlar

6. Ayak Kokusuna Son
Yarım fincan İngiliz tuzunu ılık suyla karıştırıp ayaklarınızı 10 dakika bu karışımda bekletin. Bu kür sadece ayak kokularından kurtulmanızı sağlamaz, aynı zamanda ağrıyan ayaklarınızı dinlendirir ve sertleşen deriyi yumuşatır. Ayak tırnaklarınızda mantardan şikayetçiyseniz yine bir avuç dolusu tuzu sıcak suya koyup ayaklarınızı içinde bekletin. Mantar tedavisi için bu karışımı günde üç kez tekrarlamalısınız.


Karaciğer yağlanması, safra taşı, safra çamuru, kolesterol taşı, ingiliz tuzu

7. Saçlarınızı Canlandırın
1 Litre suyun içine bir fincan limon suyu, bir fincan İngiliz tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp 24 saat dinlenmeye bırakın. Ertesi gün, kuru saçınıa uygulayın, 20 dakika bekleyin ve ardından her zamanki gibi şampuanla yıkayın.

8. Saçınıza Hacim Verin
Yu Derin bir kapta eşit miktarda saç kremi ve İngiliz tuzunu karıştırıp ısınmaya bırakın. Ilıyan karışımı saçlarınıza sürüp 20 dakika beklettikten sonar iyice durulayın.

5/5 - (14 votes)
(Toplam 104 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment