E-Nabız 112 Acil Butonu

e-nabiz 112 acil

E-Nabız 112 Acil Butonu
Sistemin mobil uygulamasının sunduğu en önemli hizmetlerden bir tanesi de 112 Acil butonu. Vatandaşlar, e-Nabız sisteminin mobil uygulamasında bulunan 112 acil butonunu kullanarak acil müdahale gerektiren durumlarda 112 acil servisini haberdar edebiliyor ve uygulamanın göndereceği konum bilgisiyle en kısa sürede bölgeye ulaşılmasını sağlayabiliyor. 112 acil butonunu sadece kendiniz için değil, yakınlarınız veya çevrenizde gerçekleşen bir olay için de kullanabiliyorsunuz. Yakın zamanda işitme engelli vatandaşlar da 112 acil butonunu kullanarak kendilerine ambulans gönderilmesini sağlayabilecekler.

Sağlık Bakanlığı, ambulansların tüm acil vakalara en kısa sürede ulaşması ve en etkili ilkyardımı uygulayabilmesi için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, akıllı telefonlara indirilen “e-nabız” uygulaması sayesinde, kişi 112’yi aradığında konum bilgileri GPS üzerinden acil servis istasyonundaki çağrı karşılayıcının ekranına düşecek. Konum bilgisi ambulansa iletilecek ve ambulans navigasyon sayesinde, acil vakanın bulunduğu yere tarif gerekmeksizin en kısa sürede ulaşacak. Sistem sayesinde hastanın kronik rahatsızlıkları, kullandığı ilaçlar gibi detaylı tıbbi özgeçmişi de, acil servise gitmeden ilgilinin ekranına düşmüş olacak.

Bunu da oku :  İlk yardım nedir? Neler gereklidir?

E-Nabız
e-Nabız kişilerin muayene, tetkik ve tedavilerinin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adına üretilmiş tüm sağlık bilgilerini yönetebildiği, tıbbi özgeçmişine tek bir yerden ulaşabildiği ve sadece kendisinin belirlediği yetki çerçevesinde hekimlerle paylaşabildiği sistem olarak geliştirildi. e-Nabız, bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişilebilen dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

E-Nabız’ı takip edin
Sağlığınızı kişisel sağlık sistemi e-Nabız’dan takip edin. Her zaman e-Nabız’da ki yeniliklerden haberdar olmak için aşağıdaki adreslerden takip edebilir, yine e-Nabız’la ilgili soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki adreslerden bildirebilirsiniz.

Facebook: facebook.com/enabizsistemi
Twitter: twitter.com/enabizsistemi
Youtube: youtube.com/enabiz
E-Mail: enabiz@saglik.gov.tr

E-Nabız sistemi için tıklayınız
E-Nabız İOS mobil uygulaması için tıklayınız
E-Nabız uygulamasını Android cihazlara için tıklayınız

(Toplam 13 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment