Seks Böbrek Taşını Düşürüyor

seks-yapan-cift

İdrar yollarında biriken kalsiyum, ürik asit, oksalat ve sistin asit gibi kimyasal maddelerle, aşırı miktarda C ve D vitamini alımından kaynaklı böbrek taşları ciddi ağrılara neden olabiliyor. Bu anlamda bol bol sıvı tüketmek önemli. Aşırı sıcak bir şehirde yaşıyor ya da yoğun egzersiz yaptığınız halde yeterince sıvı tüketmiyorsanız siz de böbrek taşı tehlikesi altında olabilirsiniz. Bununla birlikte kortizon ve antibiyotik ilaç kullananlar ya da ailesinde böbrek taşı öyküsü olanlar da maalesef risk grubunda. Vücuttan idrar yerine terle atılan sıvı, idrar yollarında bahsettiğimiz maddelerin kristalize olarak böbrek taşı oluşturmasına zemin hazırlıyor. Bu yüzden öncelikle bol bol su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

Böbrek taşı probleminde ilaçla tedavinin yanı sıra seksin de faydalı olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilmiş ve uluslararası bilim camiasında yer bulmuş bir çalışmanın sonuçları cinsel ilişkinin böbrek taşı üzerinde olumlu etkiler yarattığını ortaya koyuyor.
Böbrek taşı kendi kendine düşürülebilir mi?
Bu çalışma Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü’nde 3 gruba ayrılan 75 erkek hasta üzerinde gerçekleştirilmiştir. İlk grup haftada 3-4 kez seks yapan kişiler, 2. grup tamsulosin etken maddeli ilaç verilen kişiler ve 3. grup standart böbrek taşı tedavisi uygulanan kişilerden oluşmaktadır. Tamsulosin; genellikle prostatı genişlemiş hastalarda idrar söktürücü olarak kullanılan bir ilaçtır.

Bunu da oku :  Çocuklarda cinsel gelişim ve cinselliğin keşfi

Çalışma başladıktan sonraki 2 haftalık sürenin sonunda, haftada 3-4 defa seks yapan 31 katılımcı arasından 26’sının böbrek taşlarını düşürdükleri tespit edilmiştir. Diğer taraftan tamsulosin kullanan 21 katılımcıdan 10’u ve standart böbrek taşı tedavisi uygulanan 23 katılımcıdan 8’i başarılı bir şekilde böbrek taşı düşürmüştür. Katılımcılar tarafından düşürülen böbrek taşları ortalama 4,7 mm olarak ölçülmüştür.

31 katılımcıdan 26’sının ilaç tedavisi olmadan böbrek taşı düşürmesi % 83,9 gibi yüksek bir oranda başarı elde etmek demektir. Araştırmayı yürüten doktorlar bunu, cinsel ilişki boyunca ereksiyon sırasında salınan nitrik oksitin, üreteral kasların gevşemesine yardımcı olması sonucuna bağlıyor. Yani haftada 3-4 kez seks yapmak kasları rahatlatarak böbrek taşını kolay ve acısız bir şekilde düşürmeye yardımcı oluyor!

evdesifa.com

(Toplam 30 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment