E-Nabız Acil sağlık verilerim nelerdir?

e-nabız verileri

E-Nabız Acil sağlık verilerim nelerdir?
“Acil sağlık verilerim” alanı acil bir durumda ya da kendinizi ifade edemediğinizde size müdahale eden sağlık ekibinin daha doğru ve hızlı sağlık hizmeti sunmasına imkân sağlayan bilgileri içerir. Kullandığınız cihazlar, kronik hastalıklarınız, düzenli kullandığınız ilaçlar, geçirdiğiniz ameliyatlar, alerji bilgileriniz ve sizin belirleyeceğiniz diğer bilgileri “acil sağlık verilerinizi” sisteme kaydedebilirsiniz.

Sağlık verilerinize her yerden ulaşabilme imkanı
e-Nabız’a bilgisayarınızdan ulaşabileceğiniz gibi, IOS ve Android işletim sistemine sahip tüm akıllı cihazlarla da bağlanabileceksiniz. Böylece gittiğiniz farklı sağlık kuruluşlarında yapılan muayene bilgisi detayları, reçete ve ilaç bilgileriniz, farklı laboratuvarlarda yapılan tetkikler ile tıbbi görüntüleriniz ve bunların raporları gibi size ait daha birçok sağlık bilgisine her an, her yerden ulaşabileceksiniz.

Hangi sağlık tesislerindeki görüntülerime erişebilirim?
e-Nabız aracılığıyla tıbbi görüntülerinize erişebilmeniz için, gittiğiniz sağlık tesisinin Teletıp sistemine entegre olmuş olması gerekiyor. Ziyaret ettiğiniz sağlık tesisi eğer Teletıp sistemine entegre olmuşsa e-Nabız sisteminden bu sağlık tesisinden gelen tıbbi görüntülerinizi ve raporlarınızı güvenli bir şekilde görebilirsiniz.

Bunu da oku :  E-Nabız Uygulamasına Giriş İşlemleri Nelerdir?

e-Nabız’da görünmeyen sağlık verilerim için ne yapmalıyım?
e-Nabız sisteminde eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz sağlık verileriniz (muayene, rapor, reçete vb. bilgiler) var ise ilgili hastanenin hasta hakları birimine başvurarak Sağlık Bakanlığının 2016/6 sayılı genelgesine istinaden verilerinizin e-Nabız’ a gönderilmesini isteyebilir, sorunun devam etmesi durumunda daha ayrıntılı bilgi almak adına Alo 184 SABİM hattını arayabilirsiniz.

Sağlık verilerimi silebilir miyim?
Silmek istediğiniz sağlık tesisi ziyaretleriniz olması durumunda sisteme e-Devlet şifreniz ile giriş yapıp “Sağlık tesisi ziyaretlerim” ekranında gördüğünüz “sil” butonuna basmanız ve cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana yazmanız yeterlidir. Sildiğiniz kişisel sağlık bilgilerinizi bir daha göremeyeceğiniz için bu kararı verirken bir kez daha düşünmenizi öneririz.

E-Nabız
e-Nabız kişilerin muayene, tetkik ve tedavilerinin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adına üretilmiş tüm sağlık bilgilerini yönetebildiği, tıbbi özgeçmişine tek bir yerden ulaşabildiği ve sadece kendisinin belirlediği yetki çerçevesinde hekimlerle paylaşabildiği sistem olarak geliştirildi. e-Nabız, bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişilebilen dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

Bunu da oku :  E-Nabız İle Sağlık geçmişinizi görüntüleyin

E-Nabız’ı takip edin
Sağlığınızı kişisel sağlık sistemi e-Nabız’dan takip edin. Her zaman e-Nabız’da ki yeniliklerden haberdar olmak için aşağıdaki adreslerden takip edebilir, yine e-Nabız’la ilgili soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki adreslerden bildirebilirsiniz.

Facebook: facebook.com/enabizsistemi
Twitter: twitter.com/enabizsistemi
Youtube: youtube.com/enabiz
E-Mail: enabiz@saglik.gov.tr

E-Nabız sistemi için tıklayınız
E-Nabız İOS mobil uygulaması için tıklayınız
E-Nabız uygulamasını Android cihazlara için tıklayınız

(Toplam 12 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment