Zihnini Sustur – Tüm Düşüncelerden Kurtul

Zihin Susturma, Zihni boşaltmak mümkündür bunun için bazı Zihin Susturma Teknikleri uygulayabilirsiniz. Fakat zihni durdurmak mümkün değildir. Zihin boşaltılabilir ve susturulabilir. Düşüncelerden kurtulabilirsiniz. Peki bu bizim ne işimize yarayabilir? Zihnin kendine özgü bir gücü ve enerjisi vardır. Başarılara bu güç ve enerji sayesinde ulaşırız. Hatta zihninin tüm gücünü toplayabilen bazı kişilerin, cisimleri hareket ettirebilme, kişinin düşüncelerini okuyabilme (telepati) gibi şeyleri başarabildiğini görürüz.

İşte bu zihin gücü ve enerjisi herkeste vardır. Fakat zihin bu güç ve enerjisini boşa harcayıp yok eder. Dalgınlık, başarısızlık, dikkatsizlik, okuduğunu yada dinlediğini kolayca anlayamamak, zihnin bu enerji ve gücünün bir yerlerde boşa harcanmış olmasından kaynaklanır. Zihnin bu güç ve enerjisini boşa harcadığı yerleri merak ediyor musunuz?

Zihin birçok gereksiz duygu ve düşüncelerle doludur. Gereksiz duygu ve düşünceler hep geçmişten yada gelecekten ibarettir. Bu gereksiz duygu ve düşünceler zihnin tüm bu gücünü ve enerjisini kullanır, boşa harcamış olur. İşte burada zihninizi tüm düşüncelerden tamamen arındırmayı, temizlemeyi yani zihninizi susturmayı göreceksiniz.

Zihninizi her an her şekilde susturabilirsiniz ama bunu daha iyi anlamanız ve görmeniz için ilk başlarda aşağıdaki anlatıldığı şekilde yapmalısınız. Birkaç defa bu şekilde yaptığınızda uzmanlaşmış olacaksınız ve bunlara gerek kalmadan bulunduğunuz her an susturabileceksiniz.

  • Rahat bir şekilde yere oturun veya bir yere uzanın. Oturmayı tercih ettiyseniz omurganız yere 90 derece olacak şekilde yani tam dik bir biçimde oturmalısınız. Kafanızda düz bir biçimde karşıya bakacak şekilde dik olmalıdır. Ellerinizide parmak aralarınız kapalı olarak dizlerinizin üzerine koyabilirsiniz. Sessiz loş bir ortam olması iyidir.
  • Gözler kapalı olacak. Derin bir şekilde nefes alın, alabildiğiniz kadar alın. Nefesi 4 saniyede alın, 6 saniye tutun ve 8 saniyede tamamını verin, içinizde hiç nefes kalmayacak. Tabiki bunu yaparken saymadan yapıyoruz. Nefesin tamamını verdikten sonrada bekleyebildiğiniz kadarda öyle bekleyin. Sonra tekrar. Nefes alışverişlerini bu şekilde yapın.
  • Kafanızı nefes alış verişlerinize verin. Nefes alışverişlerinizi dinleyin. Ciğerlerinizin dolduğunu ve boşaldığını tam hissedin. Nefesinizi dinlerken kafanızdan birçok duygu ve düşünceler geçecektir, içinizden bir ses sürekli konuşup durabilir. Tüm bunları temizlemeye geldi sıra.
  • Kafanızdan geçen duygu ve düşünceleri sadece izleyin. Boş gözlerle öylece izleyin. Onlarla birlikte düşünmeyin, onlarla birlikte dalıp gitmeyin dikkat edilmesi gereken nokta bu sadece izleyeceksiniz. Burada izleme işlemi temizleme, boşaltma oluyor. Zihninizi boşaltmış, temizlemiş oluyorsunuz.
  • Bir müddet sonra kafanızda hiçbirşey kalmadığını ve o bulunduğunuz anı hissedeceksiniz. O anda sadece nefesinize konsantre olup onu izleyin. İşte tam bu ara zihninizin sustuğu aradır. Tekrar kafanızdan duygu ve düşünceler geçecek, geri içinizdeki konuşmalar başlayacaktır.
Bunu da oku :  Kış Hastalıklarından Korunmada Ayva Etkisi

Susması belki 1 saniye belki 5-10 saniye sürmüş olacak fakat bu ilk deneyiminizdi. Birkaç defa sonra zihninizin sustuğu süre uzayacak hatta bir süre sonra bu kadar uğraşmadan bunları yapmaya gerek kalmadan istediğiniz an susturabileceksiniz

(Toplam 117 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment