Yumurta Saç Bakım Maskesi

yumurta

Yumurta, en mükemmel yiyecektir. Sağlık dolu olan bütün besin maddelerinin paketlenmiş halidir. Yumurta protein bakımından çok zengin bir kaynak olarak bilinir. Aslında, yumurtanın içinde bulunan protein, şimdiye kadar herhangi bir gıda da bulamayacağınız en yüksek kalite proteindir. Sağlıklı saçlar için yumurtanın içerdiği besinlerin kısa bir özeti aşağıda verilmiştir:

Protein: Saç köklerini besler ve saçın büyümesini sağlar.
Yağ asitleri: Saçına doğal bir parlaklık verir.
Potasyum: Kuru hasar ve görmüş saçlar için şifadır.
A vitamini: Saç kırılmasını önler.
D vitamini: Saç dökülmesini ve kelliği önler.
B12 vitamini: Saçın uzamasını sağlar.
Kalsiyum: Kalsiyum uzun, sağlıklı saçlar için saç büyümesini destekler ve uygun d vitamini emilimini için önemlidir.

Siz yüzünüzü ekşitip “ İyy! İğrenç “ demeden önce söylemek zorundayım ki, yumurta maskesi kalsiyum ve protein açısından inanılmaz bir destekleyici, takviyecidir. Saça yumuşak bir doku ve parlaklık kazandırır.

Yumurta maskesi nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı ve uygulanışı
1. Saç uzunluğuna bağlı olarak bir veya iki yumurta kullanın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Sarısını temiz, ayrı bir kaba alın.
2. 1 su bardağı sütü ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırın ve yumurtanın sarısına ekleyip yeniden güzelce çırpın.
3. Limonu sıkın ve karışıma ekleyin. Limon saç derinizde ferahlatıcı bir his uyandıracaktır. İpucu: Yumurta çırpıcı ile daha kolay çırpabilirsiniz.
4. Saç köklerinize ve saç uçlarınıza güzelce masaj yaparak yedirin. Maskenin ulaşmadığı, temas etmediği yer kalmasın. En az 5 dakika bekleyin. Her yer yumurta içinde kalabilir. Bundan hoşlanmıyorsanız, tek kullanımlık plastik duş kapağı kullanın.
5. Ilık veya soğuk su ile durulayın. Yumurta parçalarından daha rahat kurtulup, saçlarınızı daha kolay arındırabilirsiniz. Saçlarınızı iyice duruladığınızdan emin olun.
6. Organik meyve şampuanı kullanarak son bir temizleme daha yapın.

Hızlı İpuçları

● Özellikle saçlarınız uzun ise, saçlarınızı çok iyi yıkadığınızdan emin olun. Saçınızı yıkamak için sıcak su kullanmayın. Bu maskenin içinde ki yumurtayı pişirir ve saç tellerinizde yapışarak yumurtayla birlikte haşlanır. Gerektiği gibi saçlarınızı durulamak için soğuk su kullanın.
● Yumurta saçınızda hoş olmaya, kendisine has bir koku bırakabilir. Muhteşem çilek kokuları içeren bir şampuan (veya herhangi bir güzel, keskin kokulu şampuan) kullanarak, saçınızı yumurta kokusundan kurtarabilirsiniz.
● Fazla limon suyu saç deriniz üzerinde yanma hissi yaratabilir. Orantılı kullanmakta fayda var. 2 yumurta sarısı için bir limonun suyunu kullanın.
● Yumurta kokusu sizi cidden çok rahatsız ediyorsa, ayda bir kez uygulayabileceğiniz periyotlara dönüştürün. Kesinlikle ilham verici bir kokusu yok biliyoruz ama bakımlı saçlara sahip olmak için katlanmalısınız. Dikensiz gül olmaz.
● Yumurta akını yağlı saçlar ve yumurta sarısını kuru, kırılgan saçlar için kullanın. Bütün yumurtayı ise normal saçlar için kullanabilirsiniz.

(Toplam 1 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment