Turkuaz (Firuze) Taşı

turkuaz-tasi

Turkuaz taşları doğal taşlar arasında gösterilir. Bu doğal taşların bir başka adı da firuzedir. Bu taşlar, saydam olmayan taşlar grubuna ait olan taşlardandır. Saydam olmaması yani opak olması bu taşın geçirgenliğinin önüne geçen etmendir. Turkuaz taşının 2 çeşit rengi emvcuttur. Bunlar; mavi renk ve yeşil renklerdir. Taa eski zamanlardan beri yani Antik Mısır dönemlerinden beri bu doğal taşlar mücevher yapımlarında kullanılan taşlar arasındadır. Normalde bu doğal taşların çevreye vermiş olduğu etkiler oldukça fazladır. Ama günümüzde sahtelerinin üretilmesi ve adının da turkuaz taşı konulmasından itibaren eskilerdeki itibarını kaybetmişe benziyor. Turkuaz taşlarının o kadar ayrıntılı bir şekilde sahtelerini üretiyorlar ki değerli taşlar ile ilgilenen uzmanlar dahi iki taş arasındaki farkı anlamakta oldukça güçlük çekiyorlar. Bu doğal taşların sahteleri piyasada oldukça fazla olma durumu değerinin fazla olmasından kaynaklanıyor.

Firuze taşları, günlük hayatta inanmış olduğumuz nazar değmelerine karşı kullanılmaktadır. Bayanların süs eşyaları kullanmalarında veya takı olarak kullanmalarında da sıklıkla gördüğümüz değerli taşlar arasındadır. Bu doğal taşların kemer tokaları niyetine kullanılması durumunda, insanda bulunan sindirim sistemine faydası oldukça fazla olduğu söylenmektedir. Turkuaz taşlarının gümüş herhangi bir cisim ile birlikte kullanılmaları halinde insandaki dengeyi düzelterek dengenin artmasına katkı sağlar. Firuze taşlarının bir başka özelliğinin de barışı simgelemesi olduğunu söylemeden geçmemek gerekiyor. Firuze taşları genel olarak mavi tonlarında bulunurken üst kısımlarında da altın renginde damar şeklindeki çizgiler göze batmaktadır. Özelliklerinin böyle olması da bu taşın harika bir görsel şölen oluşturmasına yardımcı olur. Her değerli taşta olan sertlik derecesi turkuaz taşında da vardır. Turkuaz taşındaki sertlik derecesi 5.5 ile 6 derece arasında olmaktadır.

Bunu da oku :  Grip Bir Hastalık Değildir

Turkuaz Taşının Faydaları Nelerdir ?
İnsanın herhangi bir olay veya duruma göre kaygılanması gayet normal bir durumdur. Bu durum normal olmasının yanı sıra istenmeyen de bir durumdur. Kaygı insanı strese sürükler. Streste insanın karar verme aşamasını etkileyerek doğru kararlar vermesini engeller. Turkuaz taşlarını kullanan kişilerin kaygılarında azalma ve zamanla da tamamen yok edilmesi sağlanır.
Üzüntülü bir durum karşısında kederlenmiş olan bir kişinin veya bir olay karşısında şok geçiren bir kişinin o sıkıntılı halinden kurtulmasına firuze taşları yardımcı olur. Bu durumlarda olan kişilere gerekli olan huzur duygusunun aşılanması gerekir. Turkuaz taşları da huzur duygusunu aşılamada oldukça önemli bir role sahiptir.
Kendi başarılı olmuş bir kişi başarısız olan kişinin de kendisi gibi başarıya ulaşmasını sağlamak için firuze taşlarından yardım alır. Yani; bilgi kısmında yeterli olan bir kişi bu taşlar sayesinde diğer kişiye bilgi aktarımında oldukça başarılı olur.
Günlük yaşamda başarılı olduğunuz zaman çevredeki kişilerin size hayretle bakışı veya çekemez bir bakışı ile sizin nazara gelmeniz olağan bir durumdur. Bu gibi durumlarda firuze taşlarının kullanılması sayesinde nazara karşı etkili bir kalkan görevini yerine getirmiş olur.
Bayanların bu firuze taşlarını genellikle takı eşyalarında kullandıklarını biliyoruz. Bu eşyalarda turkuaz taşlarının kullanılması hem takıya güzel bir görünüm sağlar hem de takının değerinin artmasına yardımcı olur. Ayrıca; gümüş takısı olan bir kişinin bu takısının iç kısmına firuz taşlarını koyması halinde turkuaz taşının vermiş olduğu pozitif enerji katlanarak bir çoğalma meydana getirir. Yani etkisi kısa zamanda tüm çevreyi kapsar.
Kişide bulunan tansiyon hastalıklarını düzenleme görevini turkuaz taşları üstlenir. Bunun yanında kalp rahatsızlıkları bulunan kişilerinde kalp hastalıklarına çözüm üretici manevi desteğin sağlanması görevini yerine getirir.

Bunu da oku :  Yeşim Taşının Faydaları

Turkuaz taşları dahil tüm değerli taşları satın alıp kullanmaya başlayan kişilerin inançlarında baskın olmaları gerekir. Yani inançlarında kararlı bir duruş sergilemeleri gerekir. Herhangi bir değerli taş hakkında bu taş mı benim iyileşmeme katkıda bulunacak düşüncesi olanlar bu değerli taşları almaktan hemen vazgeçmelidir. Çünkü; bu taşlardan fayda görmek isteyen kişiler taşlara olan inançlarını sağlam tutmalıdır ki bu değerli taşlardan yarar görsün. Tabi ki bu değerli taşlar; önce hastalıklarda bedenen tedaviler haricinde manevi destekler sağlamak için etkili bir yoldur. Değerli taşlar hastalıklara karşı şifa dağıtıcı görevini üstlenir. Tabi ki de kainatta en büyük şifa dağıtıcı Yüce Allah’tır.

Turkuaz Taşlarının Orijinalliği Nasıl Anlaşılır ?
Sadece turkuaz taşları için değil tüm değerli taşların sahtelerini üreterek piyasaya sürdükten sonra bunlardan haksız kazanç sağlayan birçok insan vardır. Bu insanlar işin kolay kısmına kaçıp neredeyse milyonlarca kişiyi dolandırmayı başarıyorlar. Gelelim orjinal taşlar adı altında satılan taşların orjinal olup olmama konusuna . . Uyanık kişiler doğada bulmuş oldukları sahte taşların üzerlerine yapışkan tozlardan dökerek dinlendirmeye çekiyorlar. İyice dinlenen sahte taş yapışkan tozlarında etkisiyle orjinal taşın rengine bürünmesi sağlanıyor. Bu durumda da sahte olan taşın orjinal taş olarak gösterilmesi ve ardından orjinal taşmış gibi satılması kolaylaşıyor. Bunun haricinde ise ilgili olan değerli taşın aynı renginde olan boyalardan dikkatlice sürülerek yine dinlendirilmeye çekiliyor. İyice dinlenen boyalı taş ilgili olan değerli taşın rengini bulması kolaylaştırılıyor. Bu sayede sahte olan taşın orjinal taş süsü verilerek satılması kolay bir durum haline geliyor.

Bunu da oku :  Sizi 10 Dakikada Rahatlatacak 6 Nefes Egzersizi

Sahte olan taşın bir takım işlemlerden geçilerek orijinal taşmış gibi satılması günümüzdeki piyasalarda hem oldukça kolay hem de fazlasıyla karşılaşılan bir durum haline geldi .Durum böyle olunca da dolandırılan kişilerin sayıları da bir hayli artmış durumda oluyor. Orijinal değerli taş satın almak isteyen kişilerin yapmaları gerekenlerin en başında ilk olarak satın alacağı değerli taş hakkında detaylı bir inceleme ve araştırma yapması gerekiyor. Sonrasında ise satın alacağı kişi veya kurumu iyice araştırıp ona göre satın alma işlemlerini gerçekleştirmelidir. Bu işlemlerin yapılması kimi zaman atlansa da oldukça hayati bir önem taşıdığını da söylemeden geçmemek gerekiyor.

5/5 - (2 votes)
(Toplam 16 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment