Soğan Suyu İle Saç Uzatma

sac-uzatma

Azımsanmayacak sayıda kadın ve erkek uzun saçlara sahip olmak ister. Ancak ne yazık ki bu saçlara kendiliğinden ulaşabilen şanslı kadınların ve erkeklerin sayısı son derece az. Çeşitli saç uzatma yöntemleri sayesinde saçın daha hızlı uzaması amaçlanmaktadır.

Uzun ve bakımlı saçın ilk temel kuralı sağlıklı beslenmektir. Tükettiğimiz besinler vücudunuzu besler ve saçınız da vücudunuzun bir parçası olduğundan saçlarınız da sağlıklı besinlerden nasibini alacaktır. Saçlar, proteinden oluşur bu sebeple günlük beslenmenizde protein oranını dengelemelisiniz. Tavuk, hindi, balık, yumurta, soya ürünleri, fasulye, yağsız et ve kuru yemişler ideal protein kaynaklarıdır. Bu besinler sağlıklı keratin üretimine yardımcı olarak, saç sağlığında büyük rol oynarlar. Ayrıca mutlaka C vitamini bakımından zengin olan meyve ve sebzelerden tüketin. C vitamini eksikliği saçı zayıflatır, matlaştırır ve kolay kırılmasına neden olur.

Kimileri, yedikleri ve içtikleri ile içten besleme yaparak saçlarını uzatmak isterken kimileri de saç uzatma kürlerinden yararlanır. En etkilisi, ikisini beraber sürdürmektir. Soğan suyu ile saç uzatma da sıkça tercih edilen popüler yöntemler arasında yer almaktadır. Peki, gerçekten de soğan suyu saç uzatır mı?

Bunu da oku :  Muzlu Saç Bakım Maskesi

Soğan Suyu İle Saç Uzatma Maskesi

Soğan sülfür açısından en zengin besinlerden birisidir. Birçok insan saçları uzatma konusunda kokusundan dolayı soğana endişe ile yaklaşabiliyor. Ama soğanın saçları uzatma konusundaki etkisi bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Hatta saç dökülmesini önlemenin ve saç uzatmanın yanı sıra, saç derisindeki mantar ve mayalardan kaynaklanabilecek enfeksiyonlara ve kepeğe karşı da etkili olduğu kanıtlanan diğer özellikleridir. Bu araştırmalar sırasında erken saç beyazlamasına karşı soğan suyunun tedavi edici etkisi olduğu da görüldü.

Saç, dışı keratinle kaplı saça gücünü veren proteinlerden oluşur. Saçın yapısında ayrıca bol miktarda kükürt bulunur. Saç dökülmesi ise kükürt eksikliği ile bağlantılı ortaya çıkan bir durumdur. Soğanda bulunan “Methylsulfonylmethane” ismindeki madde kükürtün cilt tarafından emilebilen bir kaynağıdır. Soğan suyunun saça ve saç derisine uygulanmasıyla saçta keratin üretimi uyarılır, bunun sonucunda saçlar uzamaya başlar.

2002 yılında the Journal of Dermatology (Dermatoloji Dergisi’nde) yayımlanan bilimsel araştırmaya göre, başta veya vücudun herhangi bir yerinde Alopesi areata yani saç kıran olan yere soğan suyu sürülmesinin bu bölgede kıl çıkardığı tespit edilmiştir.

Soğan suyu saçların kısa sürede uzamasına yardımcı olan etkili bir yöntemdir. Ancak her yöntemin önemli püf noktaları olduğu gibi soğan ile saç uzatma yönteminin işe yaraması için de bazı ayrıntılara dikkat etmeniz gerekmekte.

Bunu da oku :  Sağlıklı ve Dökülmeyen Saçlar İçin

Soğan Suyu Nasıl Uygulanır?

Saç uzatmak için soğan suyu hazırlarken kullanacağınız soğanın kırmızı renkli olması alacağınız sonucun daha iyi olmasını sağlayacaktır. Saç uzunluğunuza göre değişmekle beraber 1-2 soğanı soyduktan sonra rendeleyebilir ya da rondodan geçirebilirsiniz. Ardından taneleri kaldıysa bunları tamamen yok ettikten sonra elde ettiğiniz soğan suyunu bir pamuk yardımı ile saç köklerinize sürmelisiniz. Artan soğan suyunu da saç uçlarına uygulayabilirsiniz. 30-60 dakika arası beklettikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Ancak, bu yöntemin ciddi anlamda rahatsız edici bir kokusu olduğu olduğunu unutmamanızda fayda var. Kokunun azalması adına çeşitli bitkisel yağlar ya da sirkeden yararlanabilirsiniz.

Soğan Suyu Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

En verimli sonucu almak adına 2 ay kadar süre ile soğan suyu uygulamasına devam etmeniz önerilir. Ancak yaz aylarında oluşacak koku daha da artacağından dolayı, uygulamayı kış aylarına denk getirmeniz daha uygun olacaktır.

(Toplam 17 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment