Parfüm Sıkarken Kaçınmanız Gereken Hatalar

parfum sikan kadin

Hangi kokunun size yakıştığını bulduktan sonra, o kokuyu nasıl uyguladığınız da büyük önem taşıyor. Parfüm sıkarken yapılan pek çok hata var. Örneğin, parfümü havaya sıkıp koku bulutunun içinden yürüyerek geçmek gibi. Başkasını böyle yaparken gördüğünüzde ne kadar da havalı diye düşünmüş olabilirsiniz fakat uzmanlar, doğru parfüm sıkma yönteminin bu olmadığını belirtiyor.

Parfüm güzeldir. Hem insanın kendine güvenin arttırır hem de karşı cinse karşı sizi çekici kılabilir. Üzerinizdeki koku, herhangi bir ortamdaki varlığınızı pekiştirir ve zenginleştirir. Parfüm ve koku sürünmek için pek çok geçerli sebebiniz var. Yeter ki doğru şekilde kullanmasını bilin.

1. Kuru cilde uygulayın
Parfüm sıkmadan önce cildinizin nemli kalmadığından emin olun ve 8 ila 15 cm’lik mesafeden parfümü sıkın. En ideal sonuç için parfümü sıcak banyodan sonra sıkın çünkü yüksek sıcaklık, cildinizdeki gözenekleri açar.

2. Sıcaklık önemli
Boynun göğüsle buluştuğu nokta en iyi noktalardan biri ama siz vücudunuzdaki diğer “sıcak alanlar”a da parfüm sıkabilirsiniz. Doğal vücut ısınızın yardımıyla dışa yayılmaya başlayacak olan parfüm için en iyi noktalar arasında çene altı, bilek, ön kollar, dirsek içi ve omuz yer alıyor.

Bunu da oku :  Cilt bakımında doğrular ve yanlışlar

3. Sabit durun
Keşke parfüm bulutunun içinden geçip gitmek havalı göründüğü kadar işe yarar da olabilseydi. Bu yöntemle parfümün, teniniz haricinde her yere ulaştığı ve etrafa gereksiz yere yayılarak ziyan olduğu kesin.

4. Kıyafetlere sıkmayın
Parfümün muhteşem kokusu, ürünün içindeki yağlarla cildinizde doğal olarak bulunan yağların etkileşimi ile oluşuyor. Gömleğinizde hiç doğal yağ olmadığına göre…
5. Ovalamayın
Elinize krem sürdükten sonra yaptığınız ovalama hareketini parfüm sıktıktan sonra da yapıyor olabilirsiniz. Sık yapılan hatalardan biri olan ovalama hareketi, ciltteki yağlarla etkileşime geçmesi gereken parfümün etkisini azaltacaktır.

6. Boca etmeyin
Eğer spreyle değil de bir şişeden doğrudan kullanmanız gerekiyorsa, sıvıyı teninize dökmeyin. Şişenin ucunu parmağınızla kapatıp şişeyi devirin; parmağınız yardımıyla da hafifçe vurarak kokuyu cildinize sürün.

7. Aşırıya kaçmayın
Tek bölgeye bir veya iki uygulamayla başlayın. Gün içindeki tecrübelerinize bakarak ilerleyen zamanlarda, tek püskürtmeyle farklı birkaç alana yayabilirsiniz. Üstelik de birinin size yakınlaştıkça ne kadar güzel koktuğunuzu fark etmesi daha güzel bir deneyim olmaz mı?

Bunu da oku :  Selülit savar kahve telvesi maskesi

8. Tazelemeniz şartsa cimri davranın
Kokuların kalıcılığı çok fazla olmayabiliyor. Eğer gün içinde ille de tazelemeniz gerekiyorsa bilekleri tercih edin ve çok cömert olmayın.
ceyms.com

(Toplam 3 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment