Kilo Verdiren 7 Altın Öneri

salata-yiyen-kadin

Bugün kilo vermek isteyenler için 7 altın önerim var. Dileyenler beraberinde 7 şifalı madde içeren bitkisel desteği de kullanarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilir. Ayrıca hafta sonu diyeti bozanlara da tavsiyelerim olacak.

Bugün kilo vermek isteyenler için 7 altın önerim var. Dileyenler beraberinde 7 şifalı madde içeren bitkisel desteği de kullanarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilir. Ayrıca hafta sonu diyeti bozanlara da tavsiyelerim olacak.

7 bardak su, 7 öğün yemek

1) Ara öğünler dahil günde 7 öğün (3 ana, 4 ara) yiyin.

2) Günde 7 büyük fincan yazın normal ısıda, kışın sıcak su için.

3) Günde toplam 7777 adım atın.

4) Akşam 7’den sonra ağır yemeyin.

5)
Haftada 1 kez olmak üzere 7 hafta üst üste düzenli olarak tartılın.

6) 7 besini arttırın.

7)
7 besini azaltın.

Artırılacak besinler
– Mevsimin az şekerli sebze ve meyveleri – Yeşil salata – Doğal müsli ve yulaf ezmesi – Yağsız süt ürünleri – Uygun pişmiş derisiz beyaz et – Bakliyatlar

– Tam tahıl ürünleri

Azaltılacak besinler
– Beyaz un ve şeker – Kızartma – Ağır yağlı şarküteri ürünleri – Kaymak ve deriler (balık-tavuk) – Yağlı katkılar ve soslar – Şekerli veya şeker eklenmiş içecekler – Fazla tuz

Kas Yapmak İçin …

Hep vurguladığım bir konu var, eğer pörsümeden, sıkılaşarak kilo vermek istiyorsanız mutlaka yeterli protein almalısınız. Tabii sadece bu da yetmez. Egzersiz yaparak aldığınız proteinleri kasa da çevirmeli ve sıkılaşmalısınız. İşte o zaman gevşemeden sıkılığınızı koruyarak incelebilirsiniz. Kas yapmak için aldığınız proteinleri, egzersizle desteklemelisiniz. Cildin altındaki gerginliği sağlayan dokuların gelişimi, cildin nem tutması ve bedenin daha sert olması için bu bilgileri aklınızdan çıkarmayın.

Stres Göbeği Eritmiyor

Bazen ne yaparsanız yapın, bel-göbek civarındaki kalınlık ve yağlar gitmez. Bu durumun en önemli bilinen nedenleri yağlı-şekerli beslenme, hareket etmemedir. Ancak stres, karın zarı civarında yağ depolanmasını artırarak karın civarında kalınlaşma yapar. Bu durumun nedenlerinden biri stres arttıkça ve süresi uzadıkça kortizon düzeyinin artması. Bunun sonucu olarak bedenin kendini tehdit altında görüp yağları depolar.

Bunu da oku :  Yemekte Doğru Bilinen 11 Yanlış

Uzun süren ve yanlış açlık diyetlerinde de benzer bir durum söz konusu olur. Bu nedenle çok zorlanarak diyet yapmayın. Kan şekerini uzun açlıkla düşürmeyin ve gerekirse kilo verme işlemini zamana yayın. Yoğun stres altında diyet yapıyorsanız St.John’s Wort (Sarı Kantaron) haplarının yararı olabilir ama doktorunuza danışmadan kullanmayın. Yaz aylarında bu hapları dikkatli kullanın. Çünkü korunmadan güneşe çıkarsanız kalıcı olmayan güneş lekeleri yapabilir.

Biber şifa dağıtıyor

Biberler genelde kalın zarlı meyvelerdir. Parlak, sanki cilalı gibi bir zarları, tazeyken de çıtır bir kıvamları vardır. Altın sarısından yeşile kadar parlak kırmızıdan, turuncu renge kadar olabilir. Bazıları tatlıdır, bazıları çok acıdır. Tüm biberlerin ortak özelliği hepsinde yüksek oranda C vitamini bulunmasıdır. İster tatlı, ister acı olsun, kırmızı biberler A vitamini kaynağıdır. Yeşil biberde A vitamini azdır. Biber yetiştirilirken mutlaka bol nem ister. İyi korunan biber buzdolabında 1 haftaya kadar tazeliğini korur.

Eğer ızgara edilir ya da haşlanırsa zarları daha kolay çıkar. Zaten hazmı zor olan kısım zarlarıdır. Ortalama 45 gramlık 1 biberde 18 kalori vardır ve yüzde 88’i sudur. İçinde hiç yağ yoktur. Çok az miktarda diyet lifi vardır. Tatlı değil de acı olan biberde karbonhidrat düşüktür. Ancak çok tatlı olan biberde karbonhidrat miktarı artar. Biberlerde bol potasyum biraz magnezyum ve fosfor, biraz da kalsiyum vardır. Orta boy bir biberde 110 mgr C vitamini vardır. Biber kalp için yararlı follatları da içerir.

Kilo verince yüzünüz çökmesin
Zayıfladıkça yüzün kıvamını kaybetmemesi, fazla kırışmaması için yüz mezoterapisi, yeterli protein alınması, özel kolajen maske bakımları yararlı olabilir. Ama cildin içten desteklenmesi için piyasada satılan içinde balık-deniz proteinleri, çamdan elde edilen antioksidanlar, C vitamini, E vitamini, çinko, domates ektresi gibi cilt için yararlı olan maddeleri içeren preperatlardan da kullanabilirsiniz. Ancak bu haplar mucizevi bir şekilde cildi toparlamaz, en erken 3’üncü haftadan itibaren yararı görülür ve 3 ay düzenli kullanımdan sonra etkisi belirginleşir.

Bunu da oku :  Zayıflamanın kolay yolu merdiven çıkmak

Günün Menüsü
Yataktan kalktıktan sonra 1 bardak ılık, ballı limonlu su için. Yarım tatlı kaşığı balı, 8-10 damla limon suyunu ılık suya karıştırın.

Kahvaltı: – 4-5 kaşık sade müsli – 1 bardak ılık light süt – Bol tarçın – 1.5 tatlı kaşığı keten tohumu.

Ara: – 1 avuç diri çilek.

Öğlen: – 1 kase domates çorbası – 1 porsiyon ızgara tavuk – Söğüş yeşillik.

Ara: – 1 avuç tuzsuz leblebi – 3 adet kuru kayısı.

Ara: – 1 bardak yağsız yoğurttan yapılmış ayran – 1 salatalık.

Akşam: – 2 ince dilim tam buğday ekmeği – 1 porsiyon bezelye – 1 kase çok az zeytinyağlı salata.

Gece: – 1 avuç tuzsuz kabak çekirdeği.

Cumartesi Günü Çok Kaçırdıysanız…
Baharda bazı günler veya en azından bir öğün ağır yemek yemeyip büyük 1-2 kase detoks çorbası içmenin de zayıflamaya ve toksin atmaya yararı olur. Özellikle hafta sonu cumartesi akşamı içki, kızartma, kebap, aşırı tatlı gibi şişmanlatıcı yiyecek ve içecekleri çok kaçıranlar pazar günü verdiğim programın bir öğününü hiç uygulamasın. Tercihen sabah kahvaltısı etmesin ve tarifini verdiğim çorbayı sabah kahvaltısı yerine 2 kase içip, bir sonraki öğünden devam etsinler. Asla diyeti bırakmayın, yanlış bir öğün geçirdiyseniz bile bu çorbayla bedeni temizleyin. Bir sonraki öğüne kadar 1.1.5 litre sıcak su ve yeşil çay için. En büyük hata ‘Aman ne olacak canım, yarın yaparım diye düşünmek.

Bunu da oku :  Kış diyeti incecik yapıyor!

Malzemeler: – Yarım kırmızı pancar – 1 küçük avuç dereotu yaprağı – 3-4 adet saplarıyla beraber maydanoz – Kereviz sapının yapraklarından birkaç adet – 1 kabak – 1 avuç brokoli – 1 avuç karnıbahar – 1-2 yaprak ıspanak – 1 avuç dolusu doğranmış beyaz lahana – 2 litre su – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı – 1’er çay kaşığı zencefil, zerdeçal ve kimyon.

Yapılışı:
Bildiğiniz usulde çorbayı pişirin ve içine baharatları da ekleyin.

(Toplam 5 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment