Merkezi Hekim Randevu Sistemi MHRS

Merkezi Hekim Randevu Sistemi MHRS

Merkezi Hekim Randevu Sistemi MHRS
e-Devlet Kapısı‘nı kullanarak kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Hastane ve doktor randevularını internetten almak isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren MHRS sistemi hakkında detayları araştırıyorlar.

MHRS’den randevu alarak ya da telefonla 182‘yi arayarak devlet hastaneleri için randevu alabilirsiniz. 24 saat veren bu iki hizmet sayesinde uygun olan ya da tercih ettiğiniz gün veya saati seçebilirsiniz. MHRS sisteminde poliklinik ve doktor tercihi de yapabilirsiniz. Ayrıca randevu iptali de aynı sistem üzerinden yapılır.

MHRS sistemi ve 182 doktor randevularını 15 günlük olarak planlamakta ve ona göre randevu vermektedir. Eğer gitmek istediğiniz hastane ve doktorun randevuları 15 gün boyunca doluysa ertesi gün tekrar arayabilir ya da internetten sorgulama yapabilirsiniz. İptal edilen randevular da olabileceği için gün içinde 2 defa da MHRS’yi kontrol edebilirsiniz. Peki MHRS sistemine nasıl üye olunur? Hastane randevu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

MHRS Randevu Sorgulama
Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerden randevu almak isteyen hastalar, MHRS’nin resmi internet adresi olan “MHRS site” adresinden gerekli adımları uygulayarak kolayca randevu alabilirler. Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek, hangi gün ve saate istiyorsanız randevunuzu oluşturabilirsiniz. Ayrıca MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı telefonunuzdan MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Bunu da oku :  E-Nabız Nedir?

İnternet ortamında randevu alabilmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni kullanabilirsiniz. Gitmek istediğiniz hastanenin il- ilçe ve ismini seçtikten sonra ‘Randevu al’ butonuna tıklayın. Açılan sayfada TC kimlik numarası ve MHRS şifrenizi girerek istediğiniz branşta doktora uygun görünen günler için randevu alabilirsiniz. MHRS şifreniz yoksa ya da unuttuysanız yine aynı sayfa üzerinden şifremi unuttum ya da üye ol seçeneklerini kullanabilirsiniz. Randevu sayfasından doktor ve saat tercihi de yapılabilmektedir.

Bilgi güvenliği gereği e-Devlet uygulaması hiçbir mobil uygulamaya doğrudan bağlantı izni vermemektedir. e-Devlet aracılığıyla MHRS’yi kullanmak istiyorsanız MHRS adresindeki “e-Devlet ile Giriş” seçeneğiyle e-Devlet şifrenizi yazarak işlem yapabilirsiniz.

Aile bireyleri için MHRS üyeliği oluştururken aynı iletişim bilgileri kullanılabilir. Çocuklar, anne-babalar ile eşler aynı telefon numarası ve e-posta adresi ile üyelik açabilir.
Kendi MHRS hesapları üzerinden çocuklarına randevu almak isteyen ebeveynler, e-Nabız sistemi içerisinden karşılıklı onay verdikten sonra Mobil Uygulama ve MHRS portalda yer alan ana menüden “Yetkili Olduklarım” sekmesine tıklayarak çocukları için artık randevu alabilmektedir.

MHRS üyeliğinizde Hesap Bilgileri kısmındaki “Bilgilendirme Tercihleri“ne giriş yaparak IVR (Sesli Yanıt Sistemi), sms ve e-posta olarak sunulan randevu hatırlatma yollarından sizin için uygun olanı seçebilirsiniz.

Bunu da oku :  E-Nabız 112 Acil Butonu

MHRS Hastane Randevusu Nasıl Görülür?
MHRS’den aldığınız randevuları, MHRS adresine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra “Randevu Geçmişi” kısmından görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, ALO 182 çağrı merkezini arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

MHRS Hastane Randevusu Nasıl İptal Edilir?
MHRS’den İnternet ya da telefon kullanarak aldığınız hastane randevularını istediğiniz takdirde iptal edebilirsiniz. MHRS iptal işlemini yapmak ise oldukça kolay, randevunuzu iptal edebilmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

MHRS site adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan ekranın üst bölümünde yer alan “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki “İptal Et” butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Diğer bir yöntem olarak ise ALO 182’yi arayarak almış olduğunuz bir randevuyu iptal ettirebilirsiniz.

Kamu Spotu – Alo 182 Hastane Randevu Merkezi

Alo 182
Telefonla doktor randevusunu kendinize alabileceğiniz gibi yakınlarınıza da alabilirsiniz. Hasta TC kimlik numarası, randevu alınacak hastane, doktor ve randevu tarih ve saati belirlendikten sonra hastaya yakınlık derecenizi de belirtmelisiniz.

Alo 182, MHRS Mobil ve www.mhrs.gov.tr’den Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastanelere ve aile hekiminize gün ve saat seçimi yaparak randevu alabilir, size en uygun zamanda muayene olabilirsiniz.

Bunu da oku :  E-Nabız İle Sağlık geçmişinizi görüntüleyin

ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182’yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir.

Mobil – Çevremdeki Hastaneler
✓ MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi : Android Play Google link
✓ MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi : iPhone iPad Apple Store link

MHRS Mobil Uygulamasında yer alan “Çevremdeki Hastaneler” sekmesinden, bulunduğunuz konuma en yakın sağlık kuruluşlarını listeleyerek adres bilgilerine ulaşabilirsiniz.Bu özelliği kullanabilmeniz için cihazınızın konum bilgisinin (GPS) açık olduğundan emin olunuz.

MHRS Mobil Uygulama üzerinden alacağınız muayene randevularınızda hastane, bölüm ve hekim listelerindeki “Filtreleme” özelliğini kullanarak istediğiniz sonuca daha kolay ve hızlı yoldan ulaşabilirsiniz.

✓ E-Devlet – Merkezi Hekim Randevu Sistemi : https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-merkezi-hekim-randevu-sistemi 

✓ Merkezi Hekim Hastane Randevu Sistemiwww.hastanerandevu.gov.tr

✓ Mobil – Merkezi Hekim Randevu Sistemi : https://m.hastanerandevu.gov.tr/

✓ T.C Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi : https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/

✓ MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi : Android Play Google link
✓ MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi : iPhone iPad Apple Store link

5/5 - (4 votes)
(Toplam 11 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment