E-Nabız Sporcu sağlığı bilgi sistemi

Sporcu sağlığı bilgi sistemi

E-Nabız Sporcu sağlığı bilgi sistemi nedir?
Sporcu Sağlığı Bilgi Sistemi, sporcuların, ilaçların etken maddelerinin Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) yayınlarına göre doping etkisine sahip olup olmadığı içerik bilgisini sorgulayabilecekleri bilgilendirme amaçlı bir mobil uygulamadır. Sporcuları daha bilinçli ilaç kullanımına teşvik etmek ve bu konuda gerekli bilgileri tedarik etmek amacıyla geliştirilmiştir. Uygulama, Google Play Store ve App Store’ dan ücretsiz olarak indirebilir, T.C. Kimlik Numaranız ve e-Nabız şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Nabız sporculara doping uyarısı yapacak
Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında, sporcular için doping etkisi gösterebilecek ilaçlarla ilgili e-Nabız arayüzünden bilgilendirme yapılacak.

Sağlık Bakanlığınca e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi kapsamında geliştirilen uygulamayla, sporcuların ilaç-gıda etkileşimleri ve doping etkisine neden olan çapraz etkileşim bilgilerine erişmeleri sağlanacak.

“Sporcu Sağlığı Bilgi Sistemi” ile herhangi bir ilacın doping listesinde bulunup bulunmadığı görülebilecek, doping etkisi olan ilacın reçete edilmesi durumunda hem hekim hem de sporcuya uyarı gidecek. Bu sayede, bilinçsiz ilaç kullanımı ve ilaç-gıda etkileşimlerinden kaynaklanan doping vakaları öngörülebilecek.

Bunu da oku :  Kimler grip aşısı olabilecek Ekim 2020

Sporcuların bilinçsiz ilaç tüketimi engellenecek
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ile vatandaşların tüm sağlık kayıtlarını yanlarında taşıyabildiğini belirterek, sistemin sürekli geliştirildiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında, sporcular için doping etkisi gösterebilecek ilaçlarla ilgili e-Nabız arayüzü üzerinden bilgilendirmede bulunulacağını dile getiren Birinci, “Sporcu Sağlığı Bilgi Sistemi ile sporcuların ilaç-gıda etkileşimleri ve doping etkisine yol açacak çapraz etkileşim bilgilerine erişmeleri sağlanacak. Bu sayede, bilinçsiz ilaç kullanımı ve ilaç-gıda etkileşimleri kaynaklı doping vakaları öngörülebilecek.” dedi.

E-Nabız
e-Nabız kişilerin muayene, tetkik ve tedavilerinin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adına üretilmiş tüm sağlık bilgilerini yönetebildiği, tıbbi özgeçmişine tek bir yerden ulaşabildiği ve sadece kendisinin belirlediği yetki çerçevesinde hekimlerle paylaşabildiği sistem olarak geliştirildi. e-Nabız, bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişilebilen dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

Bunu da oku :  E-Nabız Uygulamasına Giriş İşlemleri Nelerdir?

E-Nabız’ı takip edin
Sağlığınızı kişisel sağlık sistemi e-Nabız’dan takip edin. Her zaman e-Nabız’da ki yeniliklerden haberdar olmak için aşağıdaki adreslerden takip edebilir, yine e-Nabız’la ilgili soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki adreslerden bildirebilirsiniz.

Facebook: facebook.com/enabizsistemi
Twitter: twitter.com/enabizsistemi
Youtube: youtube.com/enabiz
E-Mail: enabiz@saglik.gov.tr

E-Nabız sistemi için tıklayınız
E-Nabız İOS mobil uygulaması için tıklayınız
E-Nabız uygulamasını Android cihazlara için tıklayınız

5/5 - (5 votes)
(Toplam 15 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment