e-Nabız mobil uygulaması

e-nabız yönetim

e-Nabız mobil uygulamasını nasıl kullanabilirim?
e-Nabız profilini oluşturma ve sisteme giriş iki farklı yolla gerçekleşiyor. Vatandaşlar dilerlerse e- Devlet kapısından, e-Devlet şifreleri yoksa aile hekimine başvurarak giriş yapabiliyor. e-Devlet kapısından kullanım koşulları okunup kabul ettikten sonra sisteme dahil olunabiliyor.

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler, daha önce e-Nabız kullanıcı hesabı oluşturmamış ise, öncelikle e- Devlet kapısından (https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-e-nabiz-kisisel-saglik-sistemi) kullanıcı hesabı oluşturmalı. Bu hesabı oluştururken kendisine özel bir e-Nabız şifresi tanımlamalı, e-Nabız Mobil Uygulamasına bu şifre ile giriş yapmalıdır. e- Nabız, Mobil, iOS ve Adroid marketlerde bulunuyor. Ya da kendi Aile Hekiminize başvurarak e-Nabız için şifre oluşturmalıdır.

Mobil uygulamaları ile entegre, kolay erişim
Mobil uygulamaları ile her an her yerden erişilebilen e-Nabız sistemine adım, nabız, kalori gibi verileri ölçen akıllı bileklikler, bluetooth özellikli tansiyon, şeker ölçüm cihazları ve tüm GSM operatörlerinin sağlıkla ilgili uygulama ve cihazlarını entegre edebilir, tüm sağlık bilgilerinizi tek bir yerde kayıt altında tutabilirsiniz. Sadece android işletim sistemli mobil cihazlarınıza ‘Google Fit’ uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Böylece, atılan adım sayılarınız e-Nabız sistemine yansır ve oradan takibini yapabilirsiniz. IOS işletim sistemli mobil cihazlarda ise cihazın kendisinde bulunan ‘Health Kit’ uygulamasından adım sayısı, aktif kalori, solunum hızı ve bisiklet mesafesi gibi değerler e-Nabız sistemine otomatik olarak yansır ve oradan takibini yapabilirsiniz. Bu yolla kişiler, tüm bu verileri sistemine kaydedebiliyor ve 7/24 sağlık profilini güncelleyebiliyor. Sistem, kişilerin “tansiyon, şeker, nabız, ağırlık, adım, kalori” vb. bilgilerini sisteme dilerse kendisinin ekleyebilmesini, dilerse elektronik mobil sağlık cihazlarından otomatik olarak veri gönderebilmesini sağlıyor.

Bunu da oku :  E-Nabız Nedir?

Adım, nabız, kalori gibi sağlık verilerinin e-Nabız a aktarılabilmesi için 2 yöntem bulunmakta.
● GSM Operatörleri, yazılan web servis yardımıyla sağlık ile ilgili uygulama ve cihazlardan gelen verileri e-Nabız’ a gönderilebiliyor. Bunun için öncelikle Operatör cihaz ya da uygulamadan veriyi topluyor ve web servisler ile e-Nabız a gönderiyor.

● Mobil uygulamalar (ios, android) üstünden bu veriler gönderilebilir.

iOS: Health Kit üzerinden toplanan verileri e-Nabız mobil uygulaması e-Nabız hesabına gönderiyor.

Anroid: Google Fit uygulaması ile e-Nabız mobil uygulaması entegre çalışmaktadır. Google Fit uygulamasında toplanan verileri(adım ölçer, kalp atışı, kilo, mesafe) e-Nabız hesabına gönderiyor. Android işletim sistemini birden fazla cihaz firması kullandığı için ve her cihaz firmasının da kendi ayrı bir sağlık yazılım programı bulunduğundan sadece Google Fit üstündeki veriler alınıyor.

E-Nabız
e-Nabız kişilerin muayene, tetkik ve tedavilerinin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adına üretilmiş tüm sağlık bilgilerini yönetebildiği, tıbbi özgeçmişine tek bir yerden ulaşabildiği ve sadece kendisinin belirlediği yetki çerçevesinde hekimlerle paylaşabildiği sistem olarak geliştirildi. e-Nabız, bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişilebilen dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

Bunu da oku :  Panikleyen herkes için, işte bazı ulusal yardım hattı numaraları

E-Nabız’ı takip edin
Sağlığınızı kişisel sağlık sistemi e-Nabız’dan takip edin. Her zaman e-Nabız’da ki yeniliklerden haberdar olmak için aşağıdaki adreslerden takip edebilir, yine e-Nabız’la ilgili soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki adreslerden bildirebilirsiniz.

Facebook: facebook.com/enabizsistemi
Twitter: twitter.com/enabizsistemi
Youtube: youtube.com/enabiz
E-Mail: enabiz@saglik.gov.tr

E-Nabız sistemi için tıklayınız
E-Nabız İOS mobil uygulaması için tıklayınız
E-Nabız uygulamasını Android cihazlara için tıklayınız

5/5 - (6 votes)
(Toplam 122 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment