Yediğiniz Zaman Daha Hoş Kokmanızı Sağlayacak Besinler

kadini-koklayan-erkek

Koku takıntısı olan bir erkek olarak bazı bilgiler vermek isterim;
Bir japon şirketi yenilebilir kokular üzerinde çalışmaka olsa da henüz yenilebilir parfümler çıkmamıştır. Ama yakındır. Dış etkenlerle ile birleşen ten kokusunu parfüm ile dengelemek zordur. Ta ki doğru tene doğru kokuyu bulasıya kadar. Her mevsimin, her dönemin ayrı ten koku salgısı vardır. Bunu ancak araştırarak bulabilirsiniz ama ben size biraz yardımcı olayım.
Öncelikle teninizin kokusunu stabil etmeniz gerekir.

Kötü kokmamıza neden olan besinlerden bahsedeyim:

Sülfür içeren gıdalar
Bu gıdalar; lahana, brokoli, sarımsak, soğan gibi gıdalardır. İnsanı daha az çekici yapar. etkileri 72 saat boyunca sürebilmektedir. kırmızı et ve şarküteri ürünleri en etkili vücut kötü kokusu iletenlerdir. Özellikle dışarı çıkmayı planlamadığınız zaman tüketmemeye dikkat edin. tabi yapabiliyor iseniz.

Bir de hoş koku yayan besinler vardır ki bu kokular insanı çekici kılar:

Turunçgiller

Canlı ve taze kokularıyla kötü kokuları vücudunuzdan arınmasına yardımcı olur. Özellikle ananas, elma, çilek ve portakal bu besinler arasındadır. günde 1 bardak elma suyu gün boyu vücutta daha hoş kokuya sebep olur. Eğer bu kürde iseniz insense ultramarine tercih edebilirsiniz.

Bunu da oku :  Cilt bakımında doğrular ve yanlışlar

Kakule
Nefes spreyi etkisi olan kakule hızla etkisini göstererek çok taze bir aroma kokusu salgılar. Bu ağzınızın ve nefesinizin stabil olmasını sağlar.
Yasemin Çayı
Tüm bitki çayları gibi yasemin çayı da zararlı maddelerin vücuttan dışarı atılmasını sağlar. Dışarı atılan zararlı maddeler vücudun daha hoş bir koku salgılamasına yardımcı olur. Bu kürde prada’yı tercih ederseniz etkili olursunuz.

Çemen Otu Tohumları
Geceleyin bir bardak suda bekletilen çemen otu tohumları sabah yenildiğinde gün boyu güzel kokusu hissedilir. Eğer bu kürde iseniz issey miyake tercih edebilirsiniz.

Biberiye
Biberiye cilt sorunlarını gidermesinin yanında vücutta bulunan kötü kokuları vücuttan atar. Cilt sorunları da ciddi kötü koku yayar. Eğer varsa böyle cilt yağlanması gibi problemleriniz, bu kürü tavsiye ederim.

Yoğurt
Yoğurt içerisinde bulunan yararlı bakteriler özellikle bağırsakta bulunan toksinlerden arındırılmayı sağlar. Vücut kokusunu hoş tutmaya da yardımcı olur. Eğer çok ağır yemekler yediyseniz muhakkak sonunu yoğurt ile bitirin, aklınızda bulunsun ciddi koku toksini atarsınız. Yalnız atarken gaz olarak atacağınızı unutmayın.

Bunu da oku :  Hindistancevizi Yağının 21 Kullanım Şekli

Limonlu Su
Limonlu su vücudun yenilenmesi ve temizlenmesinde büyük bir yardımcıdır. Özellikle günlük su miktarını arttırmak kötü kokuları azaltacaktır. Lacoste red bu kürde çok başarılıdır ve kalıcılık etkisini arttırmaktadır.

Kekik, Tarçın, Nane
Çok terleyen biri iseniz ya da terlemeye müsait bir ortamda bulunacaksanız bu üç baharat gün içinde güzel kokular yaymanıza yardımcı olacaktır. Tommy tercih ederseniz kalıcılık ve çiçek notaları ile etkilersiniz.seyler.eksisozluk.com

(Toplam 5 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment