Kış Mevsiminde Maskara Kullanımı

rimel-suran

Göz makyajının vazgeçilmezi olan maskarayı kış aylarında kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Kış aylarında havaların soğuk olması yaptığınız makyajın bozulmasına neden olur. Sert esen rüzgarın etkisiyle gözlerde sulanma meydana gelir. Haliyle bu durum göz makyajınızı etkiler. Yağmurlu havalarda da yaşanılan sıkıntı aynı olur.

Daha dolgun görünmesi için süerdüğünüz maskara, sulanmanın etkisiyle akar ve gözünüzün etrafına bulaşır. Maskara kullanırken bu türde sıkıntılar yaşamamak için yapmanız gerekenler çok basit.

– Maskarayı kirpik diplerinize bulaştırmadan sürün. Bu sayede maskaranın göz diplerine doğru akmasını engellermiş olursunuz.

– Kurumuş, beklemiş maskaraları atın. Özellikle kış aylarında maskaranın taze olmasına dikkat etmelisiniz.
– Maskara fırçanızdaki kalıntıları düzenli olarak ılık su ile temizleyin. Soğuk kış günlerinde topaklanmış kalıntılar dökülerek gözlerinizin daha fazla sulanmasına yol açar. Kurumuş kalıntıları temizlediğinizde hem maskaranızın ömrünü uzatırsınız hem de gözlerinizin daha fazla sulanmasını engellersiniz.

– Çok soğuk günlerde, suya dayanıklı maskaralar tercih edebilirsiniz ancak suya dayanıklı maskaralar için mutlaka doğru temizleyici kullanılması gerekir. Aksi durumda kirpiklerinizde dökülmeler yaşayabilirsiniz. Bu nedenle her akşam yatmadan önce mutlaka göz makyajınızı temizleyin.

Bunu da oku :  Kışın sağlıklı bir cilt için 10 altın öneri

– Yanınızda her ihtimale karşı makyaj temizleyicisi ve pamuk bulundurun. Göz makyajı nedeniyle gözlerinizde sulanma başlamışsa, tamamen silmenizde fayda var.

– Gözleriniz çok hassassa ve kış mevsiminde sulanma sorunu çok fazla oluyorsa mümkünse maskara kullanmayın. Onun yerine kirpik kıvırıcı ile şekil verin. Kirpiklerinizin yeterince dolgun olmadığını düşünüyorsanız ipek kirpik uygulaması gibi yöntemlerden yararlanabilirsiniz. pudra.com

5/5 - (4 votes)
(Toplam 9 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment