2011 yılında kanser haberlerinde artış görüldü

kanser

Dünyada her yıl 12.7 milyon kişiye kanser tanısı konulurken, 7.6 milyon kişi ise bu hastalıktan hayatını kaybediyor. Kanserin dünya üzerindeki yayılma hızı öyle yüksek ki, sizler bu araştırmayı okurken, dünya üzerinde 24 insan kansere yakalanıyor. Medya Takip Merkezi (MTM), 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne dikkat çekmek amacıyla hastalığın medyadaki görünürlüğünü araştırdı.

Kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sık görülmesi nedeniyle oldukça önemli bir hastalık. Önlem alınmadığı takdirde, kanser oranının dünya genelinde artacağı, 2030 yılında ise 26 milyon yeni kanser vakasına rastlanacağı öngörülüyor.

Kanser bu denli hayatımızın içinde ya da çok yakınındayken, kitle iletişim araçlarının ona ne kadar yer verdiğini araştıran MTM, kanser haberlerinin son 3 yılda medyada değişken bir grafik çizdiğini tespit etti. 2009, 2010 ve 2011 yıllarını kapsayan medya araştırmasında, kanser ile ilgili haberlerin son 1 yılda yüzde 266 oranında bir artış gözlendi.

Araştırmaya göre, 2009 yılı bütününde kanser hastalığı, gazeteler, dergiler, TV kanalları ve internet sitelerinde toplam 20 bin 694 habere konu edilirken, bu sayı 2010 yılına gelindiğinde ise 14 bin 274 adet olarak gerçekleşti. Son 1 yıl içerisinde, pek çok ünlü ismin hastalığa yakalanması ile medyada daha sık yer bulan kanser, ayrıca çeşitli derneklerin, vakıfların ve Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü bir takım projeler, kampanyalar sebebiyle de basında yer aldı.
MTM Medya Takip Merkezi

(Toplam 1 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment