Grip Veya Soğuk Algınlığını Hızlı Atlatmanın 8 Yolu

grip-olan-cift

Grip veya Soğuk Algınlığını Hızlı Atlatmanın 8 Yolu
Grip ve soğuk algınlığıyla ilgili her yıl milyonlarca vaka bildirilmektedir. Ortalama olarak yetişkinler yılda 2 ila 3 kez soğuk algınlığı kaparlar ve semptomları 10 gün boyunca sürerken çocuklar yılda 10 kez hastalığa yakalanırlar (Araştırma referansları: 2, 3). Mevsimsel gribin şiddeti yıldan yıla öngörülemez. Amerikan Sağlık bakanlığı yetkililerinin belirttiği üzere eğer öğrenciler ve okul personelleri hasta olmamak için kişisel gayret gösterirse nüfusun 5 te 1 gribe karşı korunabilir (referans araştırma: 1).

Soğuk algınlığı ve gribin sonbahar ve kış aylarında neden bu kadar sert vurduğunu merak ettiniz mi? Niçin her köşede grip aşınızı yapmanız gerektiğini hatırlatan işaretler var? Çünkü, soğuk hava ve uzun kışlar patojenlerin bağışıklık sistemini daha fazla zayıflatma girişiminde bulunmasına neden olur.

Neyse ki, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını atlatmanın ve hatta hastalanmayı önlemenin doğal yolları var. Titanyumdan bir bağışıklık sistemi oluşturmak ve vücudunuzu etrafta dolaşan patojenlere karşı korumak için aşağıdaki listede verilen 8 yolu izleyebilirsiniz.

Soğuk algınlığı ve grip sezonu nedir?

Soğuk algınlığı ve grip arasındaki farkı anlamak, çocuklarınızın okuldan ne kadar uzak kalacağını ve sizin de işinizden ne kadar uzak kalacağınızı bilmek zihninizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Bu bilgiler takip edilerek her birinin belirtilerini ve nedenlerini anlayabilirsiniz.

Bunu da oku :  İnfluenza (Grip) Nedir, Nasıl Bir Hastalıktır?

Rinovirüslerle ilişkili olan soğuk algınlığı dünyadaki en yaygın hastalıklar arasındadır. Tedavilerin çoğunluğu, kişisel olarak ev ilaçlarıyla veya eczaneye gidip satın alınan ilaçlarla yapılırken, hastaların sadece% 28’lik bir oranı tavsiye için doktora gidiyor. (referans araştırma:11)

Soğuk algınlığı ve grip arasındaki farklar nelerdir?
Bu iki hastalığın belirtileri farklı olmasına rağmen belirtilerinden emin değilseniz karıştırabilirsiniz. Tipik olarak soğuk algınlığı, öksürük, boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı gibi semptomlara neden olur. Bilinen 200 virüsün, soğuk algınlığına neden olduğu bilinmektedir.

Soğuk algınlıkları burun ve boğaza bulaşır. Çocuklar oyun oynarken burunlarına ve gözlerine dokunduklarında ve ağızlarına bir şey soktuklarında mikropların onlara geçmesini kolaylaştırırlar. Ellerin yıkanmaması gibi yetersiz hijyen uygulamaları havaya doğru hapşırmak ya da öksürmek ve akılsızca her yere ya da her şeye dokunmak virüslerin yayılması için kolay yollardır.

5/5 - (4 votes)
(Toplam 3 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment