Erken Boşalma

saate-bakan-adam

Erken boşalmanın (kontrolsüz boşalma) tam olarak tanımını yapabilmek için öncelikle boşalma sürecini tanımlamamız gerekir. Cinselliğe baktığımız zaman kadın ve erkeğin cinselliği arasında bir fark vardır.

Kadın cinselliğini istediği zaman istese de istemese de haz alsa da almasa da pasif olarak yaşamaktadır. Yani cinsel ilişkiyi yaşayabilmesi için kadının bir ön şartı yoktur.

Erkeğin cinsel ilişkiyi yaşayabilmesi için ise, sertleşmesinin olması ve ilişkinin sonuna kadar bu sertliği sürdürmesi gerekir. Bazı erkekler boşalma süresini kontrol edememektedir. Ama bu kontrol edilemeyen süre eğer kadının orgazmından sonra ise ortada bir sorun oluşmamaktadır. Çünkü her iki tarafta istediği hazzı yakalamış ve bu beraberlik her iki taraf içinde kazançlı bir şekilde tamamlanmış olur. Eğer erkek boşalma sürecini kontrol edemiyor ve bu boşalma süreci partnerinden evvel ise ortada bir boşalma kontrolsüzlüğü problemi veya erken boşalma sorunu var olarak tanımlayabiliriz.

Diğer bir tanımla erken boşalma; kontrol edilebilen, kontrol etmenin öğrenilebildiği ve tedavisi olan bir süreçtir. Varmak istediğimiz sonuç net olarak boşalma süresinin uzatılması değil, boşalmanın kişi tarafından kontrol edilebilir, dilediği uygun gördüğü zaman boşalabilir hale gelmesidir.

Erken mi boşalıyorum? Hangi sürelerde boşalma, erken boşalma sayılır?

Erken boşalmanın derecelendirilmesi Standartlara bakıldığı zaman bu konuda herhangi bir standart cevap verilememektedir. Çünkü boşalma süreleri çok farklılık göstermektedir. Bunun için ideal olan iki yaklaşım tarzı vardır.

Bunu da oku :  Hymenoplasty: Bir Yeniden Doğuş

Boşalma süreniz eşinize, partnerinize uyumlu ise yani partneriniz boşaldıktan sonra boşalıyor iseniz o zaman ortada bir sorun yoktur.
İkinci olarak da ne zaman boşaldığınız değil, boşalmanızı kontrol edip edemediğiniz önemlidir.

Bu süreçte baktığınızda bir kişinin partneri 2 dk. içinde boşalıyorsa o kişide 3 dk. içinde boşalıyorsa partneri boşalmış olacağından burada bir erken boşalma problemi gündeme gelmeyecektir. Ama aksi bir durumda daha uzun sürede boşalan bir partner ile bu kişinin ilişkisinde bir erken boşalma sorunu yaşanacaktır. Bunun için de standart bir süre verilmemekle birlikte, erken boşalmayı bir ilişkide sadece uyum sorunu olarak değerlendirebiliriz.
erkenbosalma.com

5/5 - (1 vote)
(Toplam 7 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment