E-Nabız Nedir?

e-nabiz

E-Nabız uygulamaya geçtiğinden beri birçok vatandaş tarafından tercih ediliyor. Sağlık Bakanlığı yaptığı bir tanıtımla E-Nabız uygulamasını tanıttı ve uygulama hakkında detaylı bilgi verdi. Peki E-Nabız uygulamasını kullanacak olan vatandaşlar nasıl kullanacak? İşte tüm yönleriyle E-Nabız uygulaması ve ayrıntıları…

E-Nabız nedir?
E-Nabız vatandaşların kişisel sağlık bilgilerini kontrol ve takip edebildikleri bir sistemdir. Bu uygulama ile teşhis, tahlil, tıbbi görüntü, reçete gibi önemli bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. e-Nabız muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adınıza üretilmiş sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabileceğiniz sistemin bütünüdür. Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, güvenli bir şekilde internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebileceğiniz dünyanın en geniş ve kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

“Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık, Adım, Kalori” vb. bilgilerinizi sisteme isterseniz kendiniz ekleyebilir, isterseniz elektronik mobil sağlık cihazlarınızın otomatik olarak veri gönderimlerini sağlayabilirsiniz.

Bunu da oku :  İlk Yardım Eğitimi ve genel bilgiler

E-NABIZ ŞİFREMİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?
e-Nabız’ a giriş yaptığınızda, Anasayfada sol tarafta profil fotoğrafının altında yer alan “Düzenle” butonuna tıkladığınızda Şekil6’daki ekran açılacaktır. Bu menüden hem şifre değişikliği yapabilir hem de tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

Sağlıkta E-nabız
Bugün için bir İlaç takip sistemi dediğimizde, ilacın fabrikadan çıkıp, ilacın hangi eczanede ve hangi kişide olduğunu takip edebiliyoruz. Şimdi yeni getirdiğimiz yapıda e-nabız yani kişinin sağlıkla ilgili bütün verileri akıllı telefonunda var. Hangi tarihte nerede MR çektirmiş, hangi laboratuarda tahlil yaptırmış tüm bilgiler kendisinde var. Veri güvenliği ile hangi hekime ne kadar bilgi vermek istiyorsa, hangi bilgiyi kiminle paylaşmak istiyorsa bütün verilerini akıllı cep telefonunda bulacak. Amerika’da rahatsız oldu. 4 yıldır diyabet hastası, diyabet ile ilgili kullandığı ilaçlar, aldığı tedavi hizmetleri bütün hepsini yanında taşıyacak. Bunun ekonomisi var mı var. Bunun zaman israfı açısından ekonomisi var mı var. Bütün bunları akılcı bir şekilde kullanıp değerlendirmek çok önemli. Bu anlamda yerel yönetimlerin şehrin her alanındaki veriyi sağlıklı, güvenilir kullanan ve onu gelecekle ilgili projeksiyonlarına güçlü bir veri tabanı olarak sağlayan anlayışa bu zirve katkı sağlayacaktır.

Sağlığın Dünya Sağlık Örgütü tarafından tarifi yasasında 3 kelime ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma halidir der. Ruhen sağlıklı olmada yerel yönetimlere ihtiyacımız var. Fiziken sağlıklı olmada yerel yönetimlere ihtiyacımız var. Sosyal açıdan sağlıklı olmada yine yerel yönetimlere ihtiyacımız var.

Bunu da oku :  İstanbul Hastaneleri Tahlil Sonuçları

E-Nabız’ı takip edin
Sağlığınızı kişisel sağlık sistemi e-Nabız’dan takip edin. Her zaman e-Nabız’da ki yeniliklerden haberdar olmak için aşağıdaki adreslerden takip edebilir, yine e-Nabız’la ilgili soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki adreslerden bildirebilirsiniz.

Facebook: facebook.com/enabizsistemi
Twitter: twitter.com/enabizsistemi
Youtube: youtube.com/enabiz
E-Mail: enabiz@saglik.gov.tr

E-Nabız sistemi için tıklayınız
E-Nabız İOS mobil uygulaması için tıklayınız
E-Nabız uygulamasını Android cihazlara için tıklayınız

(Toplam 15 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment