Çocuk Felci

cocuk-felci-asisi

Toplumda en sık görülen çocuk hastalıklarından biri de çocuk felci hastalığıdır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak kendini gösteren çocuk felci hastalığı taşıdığı nitelikleri bakımında tehlikeli çocuk hastalıkları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olan çocuk felci hastalığı diğer birçok çocuk hastalıklarına nazaran çok daha değişik yollar sayesinde vücuda girmekte ve vücuda giriş yaptığı anlardan itibaren etkisini göstermeye başlamaktadır. Hastalığa neden olan enfeksiyonun ağız yolunu kullanarak vücuda girmesi sonucunda beraberinde bireyde ciddi rahatsızlıkların meydana gelmesine neden olabilmektedir.

Çeşitli belirtiler doğrultusunda kendini gösterebilen çocuk felci hastalığı mutlak tedavi gerektiren bir hastalık olsa da maalesef ki çocuk felci hastalığının kesin olarak bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Çocuk hastalıkları doktorları diğer birçok çocuk hastalıklarında olduğu gibi çocuk felci hastalığı hakkında da anne ve babaları uyarmakta ve bu hastalığın henüz ilk belirtilerinin görülmesi durumunda vakit kaybedilmeden ilgili doktora başvurulması gerektiğinin altını önemle çizmektedirler.

Başta Dünya Sağlık Örgütü’nün olmak üzere birçok uluslararası sağlık kuruluşlarının güncel konuları arasında yer alan çocuk felci hastalığı hakkında ülkemizin de çeşitli bölgelerinde halkı bilinçlendirmek amacıyla çeşitli seminerler düzenlenmekte ve bu sayede aileler önemli bir çocuk hastalığı olan çocuk felci hastalığı hakkında detaylı olarak bilgilendirilmekte ve bu sayede hastalığın önünün kapatılması amaçlanmaktadır.

Bunu da oku :  Çocuklarda inat ve çözüm yolları...

Çocuk Felci Hastalığının Başlıca Belirtileri Nelerdir?
Diğer birçok çocuk hastalıklarında olduğu gibi çocuk felci hastalığının da birçok belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler şunlardır;
Ateşin yükselmesi: Diğer birçok bulaşıcı çocuk hastalıklarının belirtileri arasında ilk sırada bulunan ateşin yükselmesi aynı zamanda çocuk felci hastalığının da belirtileri arasında yer almaktadır. Genellikle hastalığın etkisinin görülmesiyle başlayabilen ateş yükselmesi durumu etkisini uzun süreler devam ettirebilmektedir.
Baş ağrısı: Çocuk felci hastalığının belirtilerinden biri de hastalığa bağlı olarak meydana gelen baş ağrısı durumudur.
Aşırı halsizlik: Çocuk felci hastalığının belirtilerinden biri de hastalığın ilk etkisini göstermesiyle birlikte bireyin aşırı halsizlik durumu yaşamaya başlamasıdır. Aşırı halsizlik durumu da hastalığın etkisini sürdüğü süreçler boyunca devam edebilmektedir.
Boyun bölgesinde meydana gelen sertleşmeler: Çocuk felci hastalığının en önemli belirtilerinden biri de boyun bölgesinde meydana gelen sertleşme durumudur.
Kol ve bacaklarda oluşan ağrılar: Çocuk felci hastalığının en önemli belirtilerinden biri de hastalığa bağlı olarak kol ve bacak bölgelerinde meydana gelen çeşitli ağrılardır. Uzun süreler etkisini devam ettirebilen kol ve bacak ağrıları bireylerin ciddi anlamda acı çekmesine neden olabilmektedir.

Çocuk Felci Hastalığı Nasıl Bulaşmaktadır?
Çocuk felci hastalığı diğer birçok bulaşıcı hastalıklarla hemen hemen aynı bulaşma özellikleri taşımaktadır. Bununla birlikte çocuk felci hastalığı genellikle hijyen bakımında eksiklik bulunan ortamlarda yer alan çocuklar arasında bulaşma özelliği taşımaktadır. Ortaklaşa kullanılan hijyensiz besinler, kirli sular ve solunum yolları sayesinde bireyden bireye bulaşabilmektedir.

Bunu da oku :  Çocuklarımız interneti doğru kullanıyor mu?

Çocuk Felci Hastalığının Tedavisi Var Mıdır?
Maalesef çocuk felci hastalığının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Tedavisinin olmadığı gibi ilaçlar ile de düzelmeyen bir hastalık olan çocuk felci hastalığının tedavi edilebilmesi amacıyla birçok tıbbi çalışmalar yapılmaktadır. Diğer bir olumsuz yanının ise etkisini gösterdiği andan itibaren kalıcılığını ömür boyu devam ettirebilmektedir.

Not: Makale bilgilendirme amaçlıdır. Reçete değildir.

(Toplam 4 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment