Deve Sütünün İnanılmaz 7 Faydası

deve_sutu

Deve sütünün önemli sağlık yararları arasında diyabetin önlenmesi, bağışıklık sisteminin iyileştirilmesi, dolaşımın uyarılması, otizm tedavisi, alerjik reaksiyonların azaltılması, büyümenin ve gelişimin desteklenmesi ve kalp sağlığının iyileştirilmesi gibi faydaları olduğunu biliyor muydunuz?

Deve:
Devegiller familyasından geviş getiren memeli hayvandır. Afrika, Asya ve Amerika’nın çöllük bölgelerinde yaşar. Uzun yay biçimli boynu, yarık üst dudakları, öteki geviş getirenlerde görülmeyen üst kesici dişleri, sırt bölümündeki hörgüçleriyle geniş, yastıklı ve iki parmaklı ayakları en belirgin özellikleridir.

Develer sadece dayanıklı, çöl hayvanları değil, yiyecek bulduklarında 10 aya kadar su olmadan yaşayabiliyorlar ancak nispeten yavaş ilerleyen yaşam tarzları, sadece bir gün içinde büyük bir mesafe(bazen 30 km’den fazla) seyahat edebilecekleri anlamına geliyor.

Deve Sütü
Deve sütü, birçok Bedevi kültürünün nesiller boyu tükettiği birincil tür sütü olmuştur. İnek sütü kadar besleyici olmamasına rağmen, daha güçlü besinler ve daha iyi kimyasal bileşikler de dahil olmak üzere birçok avantajı vardır.

  1. Çevre Dostu: Deve sütü daha çevre dostu bir süt elde etme şeklidir. Çünkü develer, keçiler ve inekler gibi büyük otlatma alanlarına ihtiyaç duymazlar, böylece dünyayı biraz daha yeşil ve daha az metan gazı bırakırlar. Deve sütü nesiller boyunca, sadece bu kültürlerdeki geçim için kullanılmıştır, ancak daha geleneksel süt türlerine kıyasla bu sütün yadsınamaz sağlık yararları göz önüne alındığında, deve süt çiftçiliğinde önemli bir artış olmuştur. Bununla birlikte, inek sütünden yaklaşık elli kez daha pahalı olan deve sütünün maliyeti son derece yüksektir, bu da onu oldukça pahalı kılmaktadır.
  2. Yüksek Değerler: İnsan sütüne eş değer olabilecek bir süt çeşididir, bu da bize diğer ortak alternatiflere göre vücudumuz için çok daha iyi faydalar sağlayan ideal bir besleyici karışım sağladığı anlamına gelir. Ayrıca, daha yüksek seviyelerde demir, C vitamini ve proteinin yanı sıra daha az yağ içerir.
  3. Diyabet Tedavisi: Deve sütü, insan sağlığının önemli bir bileşeni olan insülin de dahil olmak üzere çok çeşitli besin maddelerine sahiptir. İnsülin ve glikoz arasındaki denge, diyabetin önlenmesi için çok önemlidir ve bu da diyabet için potansiyel doğal bir çözümdür. Önleyici bir önlem olarak kullanıldığında, öncelikle hastalığın gelişmesini engellemenize de neden olabilir.
  4. Bağışıklığı Sistemini Güçlendirir: Şaşırtıcı derecede yüksek seviyede protein ve deve sütünde bazı organik bileşikler vardır, bunların bazıları güçlü antimikrobiyal yeteneklere sahiptir. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve sağlıklı olmamıza yardımcı olabileceği anlamına geliyor.
  5. Gelişimi Teşvik Ediyor: Birçoğu keçi ya da inek sütü içinde bulunmayan deve sütünde bulunan hayvansal proteinlerin, kemiklerin ve organ sistemlerinin gelişimine yardımcı olabilir. Protein, vücudun en temel yapı taşlarından biridir ve bu süt çok miktarda proteini bünyesinde ihtiva eder. Aslında birçok kültürde bu süt, sağlık ve zindeliği artırabileceği için yetersiz beslenen bebeklere ve çocuklara verilir. Bu süt, ilk olarak, yiyecek ve diğer sıvı gıda şanslarının sınırlı olduğu çölde yolculukları uzatmanın bir yolu olarak kullanıldı.
  6. Sirkülasyonu uyarır: Deve sütünde bulunan yüksek demir içeriği, aneminin önlenmesi için idealdir. Demir, kırmızı kan hücrelerinin önemli bir bileşenidir, bu da vücudun sistemlerinin kan dolaşımını ve oksijenlenmesini artırabileceği anlamına gelir. Doğum ve yaralanmalardan sonra deve sütü sağlığın korunmasına önemli ölçüde yardımcı olabilir.
  7. Otizm Tedavisi: Eşsiz organik bileşiklerin yüksek konsantrasyonunun nörolojik sistem üzerinde özellikle güçlü etkileri olduğu bilinmektedir ve hatta bazı otoimmün bozuklukları önleyebilir. Çok sayıda vaka çalışması, deve sütünün düzenli olarak alındığı zaman otistik belirtilerin azaltıldığını veya tamamen silinmiş olduğunu göstermiştir. Kesin yolu bilinmemektedir ancak bu trajik bir rahatsızlık için potansiyel olarak paha biçilemez yeni bir çözümdür.
Bunu da oku :  Detoks nedir, nasıl yapılır?

Deve sütü sabununun cilde faydalarını incelemek lütfen ziyaret ediniz: Deve Sütü Sabunu

(Toplam 10 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment