Ametist Taşının Faydaları

ametist-tasi

Ametist Taşının Ruha Faydaları
Kuvars ailesinden olan mor renkteki ametist taşının hem ruhumuza hem de bedenimize faydaları bulunmaktadır. Değerli taş sevenlerin en çok tercih ettiği taşlardan biri olan ametist vücuttaki negatif elektriği toplaması ile bilinmektedir. Ametist taşının ruhumuza kattığı faydalardan bazıları şu şekildedir;

Bulunduğu ortamda bulunan olumsuz enerjiyi yok edip olumlu enerjiye çevirir. Sadece bir noktada bulunması bile tüm olumsuz enerjileri toplamaya yeterlidir.
Kişileri rahatsız eden bazı düşüncelerin giderilmesinde ve kişiyi sakinleştirmekte etkili bir taştır. Özellikle de açık renkli ve koyu mor olan çeşitleri enerji bakımından oldukça güçlüdür.
Çoğu insan üzerinde canlandırıcı, hareketlendirici bir etkisi vardır. Odaklandığı kişiye denge ve uyum konusunda yardımcı olur.
Enerjisi direkt olarak sinir sistemine etki eder. Özellikle de pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında zihne güç verir.

Ametist Taşının Bedene Faydaları Nelerdir?
Ametist taşının faydalarından tam anlamıyla nasiplenmek istiyorsanız, taşınızı iki haftada bir suyun altına tutarak temizlemelisiniz. Şifalı taşların faydalı özellikleri yüzyıllardır bilinmekte ve insanlar tarafından kullanılmaktadır. İşte ametist taşının vücuda sağladığı faydalardan bazıları;

– Cilt üzerindeki deri hücrelerinin yenilenmesi, canlanması bakımından olumlu etkileri vardır. Doğal olarak cildi güzelleştirir.
– Göz rahatsızlıklarına, migren ağrılarına ve diğer baş ağrısı türlerine, kalp hastalıklarına ve çeşitli nedenlerle oluşan alerjilere karşı iyileştirici etkisi vardır.
– Vücuttaki fazla elektriği toplar ve beyin gücünde yükselme sağlar.
– Uykusuzluk sorunu olanlara, kronik olarak kâbus gören kişilere yardımcı bir taştır.
– Bağışık sistemine dolaylı yollardan güç verir ve kanın temizlenmesini sağlar.
– Depresyon hastalarına ya da depresyona yatkın olan kişilerde kullanılması önerilir.

(Toplam 12 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment