Akik Taşının Çeşitleri

akik-cesitleri

1. Kırmızı Akik Taşı
Dünya üzerinde yaygın olarak çıkarılan kırmızı akik taşının fiziki görünümü açık ve koyu kırmızı tonlarında, turuncuya yakın kırmızı ve toprak rengine yakın olan kahverengi şeklindedir. Ama ateş kırmızısı olarak dikkat çeken çoğu kırmızı akik taşı en fazla çıkarılan renk tonundandır. Kırmızı akik taşı yenilik taşı olarak simgelendiği gibi kişinin sadakatini ve yaşama olan bağlılık ve sevincini de simgelemektedir. Beden ile teması halinde güneşten aldığı enerji ile kendi enerjisini birleştirerek bireye pozitif dalga yayar. Kan basıncının düzenlenmesi ve tansiyon üzerinde de dengeleyici rol üstlenen kırmızı akik taşı açık yaralarında tedavisinde kullanılan bir taş olarak ön plana çıkmaktadır. Ayrıca tembelliği azaltıp fiziksel aktiviteye canlılık getirdiği de söylenmektedir.

2. Mavi Akik Taşı
Dünya üzerinde yaygın olarak çıkarılan mavi akik taşının fiziki görünümü de merkezi gri olmakla kenarlara doğru mavileşen halkalardan oluşmaktadır. İnsan vücudu üzerindeki fiziki ve ruhsal etkisi ile öne çıkan mavi akik taşı, özellikle nazara karşı büyük koruyucu etkiye sahip bir akik türüdür. Ayrıca mavi renk oluşu rahatlatıcı etki sağladığı gibi konuşma güçlüğü çeken insanlar tarafından da olumlu olarak gözlenmiştir. Ve sindirim bozukluğunu düzeltici etkisinden de söz edilir.

Bunu da oku :  Grip Bir Hastalık Değildir

3. Yeşil Akik /Yosunlu Akik Taşı
Dünya üzerinde yaygın olarak çıkarılan yeşil/yosunlu akik taşının fiziki görünümü de açık yeşil ve beyazın uyumlu karışımı ve ahengi ile ön plana çıkmaktadır. Saydam olma özelliği ile diğer akik taşı türlerinden farkını ortaya koyan bu renk grubu akik, en kaliteli örneğini Hindistan’da göstermektedir. Uyku etkisi sağladığı gözlemlenen yeşil/yosunlu akik taşı insanın ruhsal gelişimi ve dinginliği üzerinde büyük oranda etki sahibi bir taş olarak karşımıza çıkmaktadır.

4. Oniks Taşı (Damarlı Akik)
Dünya üzerinde yaygın olarak çıkarılan oniks taşının fiziki görünümü de siyah ve beyazın bant şeklinde olan formu ile ön plana çıkmaktadır. Pozitif düşünce üzerinde etki bıraktığı düşünülen taş, Antik Yunan’dan Roma’ya büyük oranda bilinen ve kullanılan bir taştı. Göz alıcı bir siyah tonuna sahip olan oniks, renginin aksine insandaki korku ve kaygıyı azalttığı gözlemlenmiştir. Depresyon açısından da sizi pozitif düşüncelere iten oniks taşı ‘Şans taşı’ olarak da bilinir. Konsantrasyon ve odak konusunda da sizi disipline eden bir özelliği vardır.

5. Sardoniks Taşı

Yaygın olarak çıkartılan damarlı akik yani oniks’in bir alt türü olan sardoniks, renkli ve şerit şeklinde geçişleri olan kırmızı ve kahverengi tonları ile dikkat çeker. Bir alt türü olmasına karşın oniks taşından daha yaygın olarak bulunmaktadır. Algıyı güçlendirici özelliğe sahip bu taş, insanın 5 duyusu üzerinde olumlayıcıdır.

(Toplam 29 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment